Aquest divendres, 18 de setembre, ha tingut lloc la presentació d'EmpuriaTApes 2020 al restaurant 9 Color d'Empuriabrava, establiment que va resultar guanyador del concurs a la millor tapa en l'edició 2019. La quarta edició d'EmpuriaTapes se celebrarà enguany el mes d'octubre amb l'objectiu de dinamitzar la gastronomia del municipi i promoure i fomentar activitats en una època de l'any que permet als visitant gaudir del ric entorn natural i patrimonial del nostre municipi. El canvi de dates farà coincidir EmpuriaTApes amb la Ruta de l'Art, però s'ha considerat que serà enriquidor per les dues propostes.

Un any més, i ja en son 4, es dona l'oportunitat de fer un recorregut gastronòmic a través dels restaurants del municipi. En total seran 10 dies, del 2 a l'11 d'octubre, per assaborir una gran varietat de tapes que van des de la cuina tradicional, cuina d'autor o mediterrània a la cuina internacional: francesa, belga, alemanya o italiana, entre d'altres.

En aquesta edició, tenint en compte que cal adaptar l'esdeveniment a la situació sanitària per Covid-19, tota la informació es podrà consultar a través de la pàgina web www.empuriatapes.cat, i descobrir les diferents creacions culinàries que ofereix cada establiment així com la seva ubicació i horari del servei, en 5 idiomes diferents. En total es podran tastar 33 tapes en 33 restaurants diferents, cada una per tres euros i acompanyada d'una beguda.

Sorteig i concurs

Sorteig i concursEmpuriaTApes dona també l'oportunitat de participar en un sorteig a totes aquelles persones que, a través de la pàgina web, votin la tapa que més els ha agradat. Aquest gest els farà partícips d'un sorteig en el que hi haurà tres premis d'un sopar per a dues persones a un dels restaurants que participen, a més d'un salt en tàndem a l'Skydive Empuriabrava i un passeig en barca pels canals pel primer i segon premi del sorteig respectivament. Així mateix, la tapa més votada serà la guanyadora d'EmpuriaTApes 2020.

Reactivació econòmica

Reactivació econòmicaDes del Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries han informat que no s'ha volgut perdre l'oportunitat de tirar endavant aquesta iniciativa creada en el 50è aniversari d'Empuriabrava l'any 2017, després d'una temporada excepcional en què el sector turístic i de la restauració ha patit un fort impacte a causa de la pandèmia.

Aquests són els 33 adherits a l'EmpuriaTApes 2020:

9 Color, Ams, Bakkos, Beach Bus, Bistro, Bistronomic, Britannia, Cafè Internet XXX, Cafe Olé, Coco Tapas Lounge Bar, Essencia, Gran Café, Hiper Montserrat, JR, L'Arté Café, La Farigola, La Reserva, Maurici Ppark, Nàutic da Agostino, Nord-Sud, Ô Di Vin, Portal de la Gallarda, Port Philippe, Portofino Oceans' Bar, Sikim, Silenus, Taverna de les Cols,Taró, Txot's, Vecchia Milano, Capitan, El Tabanco del Rincón Cubano i Xiringuito Escribà Empuriabrava.

L'alcalde, Savi Güell, ha volgut destacar que "estem treballant per poder portar a terme tots aquells esdeveniments que pel seu format, permeten mantenir les mesures de prevenció i ajuden a la promoció del municipi. L'EmpuriaTApes és un d'aquests i estem contents de tirar-lo endavant un any més".

Per la seva banda, Helena Solana, regidora de promoció econòmica de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha volgut agrair la participació als restaurants que participen a Empuriatapes 2020 i ha afegit que "em fa especial il·lusió donar suport a la gastronomia local en aquesta nova edició".