CaixaBank i Bankia han confirmat aquest dijous que estan en negociacions per “analitzar una fusió”, després de les autoritzacions dels respectius consells d'administració, segons sengles notes remeses a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La nota de CaixaBank subratlla que fins al moment no s'ha arribat a cap acord, més enllà de la signatura d'un pacte de confidencialitat per intercanviar-se informació per valorar l'operació. Si la fusió arriba a bon port serà el pacte d'aquestes característiques més gran que s'ha produït a Espanya en els darrers anys, atès que són dues de les quatre entitats financeres més grans de l'Estat.

Bankia, de la seva banda, també ha confirmat "contactes" amb CaixaBank per "analitzar una eventual oportunitat d'operacio de fusió" entre ambdues entitats.

Fonts del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital han explicat que l'equip del Fons de Reestructuració i Ordenació Bancària (FROB) analitza “permanentment” les condicions del mercat per tal de “protegir” l'interès públic de la participació estatal a Bankia.

I en aquest sentit afegeix que en cas que la fusió tiri endavant s'analitzarà la proposta d'acord “amb completa objectivitat” des de la perspectiva de la “generació de valor i optimització de la capacitat de recuperació d'ajuts”.

Reiteren, a més, que la prioritat de l'executiu estatal en relació a Bankia és “protegir l'interès general de la ciutadania espanyola, maximitzar el valor de la participació pública i reforçar l'estabilitat financera del país”. Aquests, afegeixen, són els principis que “guiaran qualsevol decisió en aquest àmbit”.

Caixabank i Bankia es disparen a la borsa per la seva possible fusió

Caixabank i Bankia es disparen aquest divendres a la borsa després que dijous a la nit es confirmés que estan negociant una possible fusió. Caixabank puja un 13% a l'Ibex35, mentre que Bankia arriba gairebé al 30%. De fet, els números verds contagien tot el sector financer espanyol, amb augments d'un 10,8% al Banc Sabadell, un 6,4% a Bankinter, un 4,65% al Santander o un 4% al Santander. Caixabank i Bankia van confirmar dijous a la nit que estan negociant una possible fusió, que encara no està tancada, i que es podria enllestir en les properes setmanes. Si es confirma l'operació, el nou banc seria el més gran de tot l'Estat, ja que uniria dues de les quatre entitats més importants.

El govern espanyol, accionista de la nacionalitzada Bankia, assegura a través de fonts del ministeri d'Economia que analitza "permanentment" les condicions del mercat per "protegir" l'interès públic en la participació estatal al banc.