Foment del Treball creu que les dades de l'atur registrat durant el mes d'agost a Catalunya obliguen a prorrogar 'sine die' els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a tots els sectors. A través d'un comunicat, la patronal ha volgut destacar que Catalunya és la comunitat on més s'ha incrementat el nombre d'aturats en termes absoluts (11.293 més entre juliol i agost) i ha afegit que encara queda "molt camí per recórrer" per recuperar els nivells d'ocupació previs a la pandèmia. Per la seva banda, la patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec) ha demanat que les inversions que s'aprovin en els pressupostos de 2021 tinguin en compte factors l'ocupació o la productivitat que generin per a l'economia.

En el seu comunicat, Foment també ha demanat que s'eliminin les restriccions a la gestió de recursos humans per tal de "flexibilitzar les condicions de treball i adaptar-se a les necessitats del mercat, tot reduint els costos laborals". En el mateix escrit, l'organització empresarial ha apuntat que l'administració ha de restar pendent a possibles repunts de l'atur durant els mesos de setembre i octubre, els quals seran causats per la "finalització abrupta de l'activitat turística abans del previst".

Pimec, per altra banda, ha volgut ressaltar el paper que ha de tenir la indústria dins l'economia catalana. Segons les dades publicades aquest dimecres pel Ministeri de Treball i Economia Social, el nombre d'aturats en termes interanuals a Catalunya s'ha incrementat notablement al sector primari i als serveis (33,7% i 33,1% respectivament), mentre que a la indústria i a la construcció l'augment ha sigut menor (18,7% i 17,7%, respectivament).