El senador per Girona d'Esquerra i exalcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí Deulofeu, ha presentat al Senat una bateria de 10 preguntes per exigir al govern espanyol que garanteixi les mesures necessàries per donar cobertura als treballadors fixos discontinus que han quedat fora dels ERTEs.

Martí, en nom d'Esquerra Republicana i Euskal Herria Bildu, ha explicat que segons dades de l'IDESCAT a 30 de juny els contractes fixos discontinus havien disminuït un 28,7% a causa de la pandèmia de la Covid-19.

"Les conseqüències d'aquesta crisi, com sempre, no estan repercutint de la mateixa manera en el conjunt de la societat. Són les persones més vulnerables els que abans i més severament estan patint en pròpia pell el retrocés econòmic i afecta especialment les dones", ha manifestat el senador.

"I els Reials Decrets-Llei aprovats amb mesures com els ERTEs i altres assumptes relacionats amb el treball i la seguretat social no han donat resposta a una situació crítica: les persones amb contracte fix discontinu que no estaven prestant servei efectiu en el moment de declarar l'estat d'alarma", ha afegit.

A més, Jordi Martí Deulofeu, ha reiterat que és "imprescindible" que el govern espanyol adopti la decisió d'allargar els ERTEs amb l'objectiu de mantenir els establiments oberts i els llocs de treball.

"Des d'Esquerra som conscients de l'immens esforç que ha fet i està fent el sector turístic durant els darrers mesos per mantenir els establiments oberts i els llocs de treball. I, ara més que mai, cal que seguim donant suport a un dels principals motors econòmics de Catalunya, representa aproximadament el 12% del producte interior brut (PIB), del que en viuen milers de famílies del país", ha conclòs el senador per Girona.