A causa de la situació d'alarma originada per la Covid-19, els cursos subvencionats que havia organitzat l'IDFO-UGT (Institut per al Desenvolupament de la Formació i l'Ocupació), amb la col·laboració de l'Oficina d'Empresa de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres, programats per a aquest any 2020 es van haver de suspendre temporalment fins que es poguessin realitzar amb totes les garanties i amb les mesures d'higiene i seguretat recomanades per les autoritats sanitàries.

Així doncs, es reobre un nou inici de curs, aquest mes de setembre, amb un gran ventall de cursos subvencionats, adreçats a persones treballadores en actiu i aturades. El 2020 és el tercer any consecutiu que es duu a terme aquesta col·laboració entre les dues entitats.

Com a novetat, s'oferiran cursos específics per al sector comercial, que es faran en horari de migdia. L'oferta de cursos és molt àmplia i afavoreix la formació en diversos sectors.

Hi ha dues seus on es desenvoluparan les sessions dels cursos: a la Fundació Clerch i Nicolau (carrer Nou, 53, de Figueres) i al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer (ronda Sud, 3, de Figueres).

Des de l'Oficina d'Empresa s'aposta per incrementar els serveis que s'ofereixen a les persones i a les empreses del territori. En aquest cas, el que es pretén és millorar la situació formativa de les persones, que aquestes puguin ampliar els seus coneixements i aplicar-lo i, sobretot, pel que fa les persones aturades, que puguin optar a ocupar nous llocs de treball.