18 de juliol de 2020
18.07.2020
L'Empordà
Figueres

Ajuntament, Generalitat i empresaris impulsen la formació TIC a Figueres

El conseller Chakir el Homrani, els representants municipals i l'agrupació empresarial acorden línies d'actuació conjuntes

18.07.2020 | 12:35
La reunió ha tingut lloc als Caputxins de Figueres.

Impulsar la formació en les noves tecnologies i poder aportar personal qualificat a les empreses de l'Alt Empordà, aquest és el repte que avui s'han marcat l'Ajuntament de Figueres, la Generalitat de Catalunya i la nova associació d'empreses informàtiques del territori en una reunió que ha tingut lloc a la seu de Promoció Econòmica de la capital empordanesa.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha presidit una reunió al costat de l'alcaldessa, Agnès Lladó, els regidors Jesús Quiroga i Ester Marcos i els representants de l'Associació Empordà Tics, una nova associació d'empreses informàtiques del territori.

L'Ajuntament ha aprofitat la trobada per a explicar al conseller i els empresaris l'abast del Pla de Reactivació Econòmica acordat pels sis grups municipals. Chakir el Homrani ha lloat el seu contingut perquè "està en sintonia amb les necessitats del moment". El grup de la reunió ha anat lligat a la necessitat de potenciar la formació en noves tecnologies per a donar sortida a les necessitats laborals de les empreses del sector. En aquest sentit, l'alcaldessa Lladó ha detallat el projecte de creació "d'una incubadora vertical al Centre Ferran Sunyer", que entrarà en funcionament l'any vinent, un cop estiguin acabades les obres d'ampliació de l'edifici. El conseller de Treball també ha destacat "la importància" de fer créixer l'oferta dels cicles formatius d'aquest sector.

Entre els objectius d'aquest front comú també hi ha potenciar la digitalització del comerç local per a permetre la seva consolidació i creixement.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook