L'índex de producció industrial (IPI) a Catalunya va caure un 30,3% durant a maig, segons dades provisionals de l'INE. Es tracta de 2,5 punts percentuals més que la mitjana de tot l'Estat, que es va situar en el -27,8%. En l'acumulat de l'any, Catalunya arrossega un descens del 16,6%, mentre que a l'Estat és del 15,8%.

A partir del maig, la indústria va començar a recuperar el ritme d'activitat després del confinament com a conseqüència del coronavirus. D'aquesta manera, l'IPI va pujar un 14,7% mensual a l'Estat. El major dinamisme respecte fa un mes es va observar en la indústria de béns de consum durador i en la de béns d'equip, que van ser els sectors que van patir una major paràlisi a l'abril.

Concretament, la fabricació de vehicles (362,9%), la indústria del cuir i el calçat (159,7%) i la fabricació de mobles (96,6%) són els que més van créixer.

Per territoris, el descens anual més moderat van ser la Regió de Múrcia i Castella-La Manxa, amb un 17% i un 20,6%, respectivament, mentre que a les Illes Balears i a l'Aragó són les comunitats on es van produir les majors davallades, d'un 35,8% i un 33,8%, respectivament.