Obrir una ambaixada empordanesa al cor de Barcelona és l'objectiu de l'empresa Secrets de l'Empordà, una nova aposta privada que busca construir un pont entre un dels principals atractius turístics de Catalunya. Luismi Martínez, juntament amb la barcelonina Xesca Rocamora i l'empresari Pere Cantenys, han materialitzat «el somni d'un figuerenc que porta vivint a Barcelona més de trenta-sis anys». En un context en què el turisme de proximitat agafa força, la iniciativa ha aconseguit captar l'interès d'ajuntaments com el de Peralada, el Port de la Selva i Castelló d'Empúries-Empuriabrava, per exemple, i gairebé vint empreses privades de l'Alt i el Baix Empordà, abans d'inaugurar el local situat en ple Eixample de Barcelona.

«Volem ser l'ambaixada comercial, turística i cultural de l'Empordà en el mercat de proximitat més important que tenim en aquests moments», explica Luismi Martínez sobre els objectius que s'han marcat abans d'inaugurar el local del carrer Bruc, 126. I és que el confinament ha frenat inevitablement la inauguració prevista per a Setmana Santa, una obertura que està reprogramada per a aquest mes de juliol.

El projecte té tres branques principals: el Rebost de l'Empordà, amb selecció de productes de la comarca; Experiències Empordà, amb presentació de l'oferta d'enoturisme, gastronomia, natura, aventura i història del territori, i l'Espai Empordà, un showroom de cultura empordanesa on presentar productes, serveis i experiències a professionals, premsa i públic general. «L'Empordà necessita promocionar-se i treure un rendiment d'això. Es tracta de portar el bo i millor que tenim fins a Barcelona en un moment en què l'aposta pel quilòmetre zero és més viva que mai», comenta Martínez sobre el context turístic actual, que situa la iniciativa en un eix estratègic a tenir en compte a llarg termini.

De fet, després de gairebé quatre dècades a Barcelona, sis anys com a president dels Entramuntanats i quatre anys com a cap de màrqueting d'Empordà Turisme, Lusimi Martínez busca complir el somni de fer bufar la tramuntana fins al centre de Barcelona.