La Confederació Espanyola de Tallers de Reparació d'Automòbils i Afins (CETRAA) i la Federació Espanyola d'Empresaris Professionals d'Automoció (CONEPA) han denunciat que el pla d'ajuda a l'automoció "s'oblida" del sector de la reparació. Per aquest motiu, han enviat una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i li han demanat que es contempli expressament als tallers en el pla sectorial. En aquest context, han reclamat ajudes en les inversions dels tallers en eines i equips tècnics que permetin reparar els nous vehicles, accelerar els processos de digitalització i ajudar les empreses a assumir els canvis "en el món de la connectivitat".

Així mateix, han reclamat suport al manteniment dels vehicles en circulació com garantia de la seguretat viària i a la transformació mitjançant l'aplicació de tecnologies "més eficients". A més, han demanat fomentar la formació contínua i la posada al dia dels professionals que treballen als tallers, "en un moment de transformació tecnològica profunda".

Fa un mes, les patronals van instar el govern espanyol a tenir en compte els serveis de reparació i el manteniment de vehicles en els ajuts al sector de l'automòbil. Tot i això, han denunciat que la paraula taller no es menciona "ni una sola vegada" en el document.

Les associacions han reivindicat la importància del sector, amb més de 150.000 llocs de treball i una facturació superior als 12.500 milions d'euros el 2019. Per la seva banda, CETRAA i CONEPA representen a 48 associacions de tallers, amb un total de 35.000 empreses, el 80% del sector reparador.