El Govern de la Generalitat ha informat que la pujada de la taxa turística queda ajornada fins a l'1 de gener de 2021, una notícia que han aplaudit des de la Federació d'Hostaleria de les Comarques Gironines.

El Govern ha decidit ajornar l'increment previst de la taxa turística inclòs en els pressupostos de la Generalitat per al 2020 fins a l'1 de gener de 2021 amb la finalitat de «donar oxigen» al sector turístic a causa de la crisi causada per la Covid-19.

Després de la reunió setmanal del govern català, el vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, va anunciar aquest ajornament de les noves tarifes de la taxa, que havien d'aplicar l'1 de juliol d'aquest any, i que finalment entraran en vigor l'1 de gener de 2021.

A mitjans març, el Govern ja va anunciar que ajornava l'augment de la taxa previst a l'abril fins al setembre, i ara ho deixa en suspens fins a l'any que ve. Aragonès va dir que el sector turístic necessitarà «un suport prolongat» durant mesos, fins que es normalitzi la mobilitat interna i la internacional. Per la seva banda, la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, va comentar que l'ajornament és una mesura que «ajuda» a un sector que suposa el 25% dels afectats per expedients de regulació temporal de l'ocupació a Catalunya.