Isaac Bernal, nascut a Sevilla i estudiant a l’Hotel Escuela Santa Brígida de Gran Canària s'ha proclamat guanyador de la cinquena edició del concurs culinari GMchef “Alimenta el tu Talento 2020” amb el plat “Entre Trierras y Mar”; una cuidada presentació de pop tenyit a base de solucions naturals en tempura sobre un ajoblanco d'ametlles, un caviar d'oli d'oliva i pebre roig fumat de la Vera amb toc de culis de tuno indi.

Isaac Bernal, que cursa primer de grau superior de cuina, ha rebut el premi que l'acredita com a guanyador, que consisteix en una estada en pràctiques al restaurant Miramar de Llançà, amb dues estrelles Michelin; “una experiència fantàstica que segur que gaudiré i podré seguir amb la meva formació”, ha assegurat. A més, la seva escola rebrà un bonus regal de 500 euros per a realitzar compres a Gros Mercat.

El segon classificat ha estat Adrián Calvente, nascut en el Camp de Gibraltar / Sant Roque i estudiant de la CFP Escuela de Hosteleria La Immaculada de Granada, amb una original “Quisquilla Tropical” un tartar/ceviche centrat en la quisquilla de Motril marinada en rom montero, acompanyat amb un gaspatxo de cítrics (taronja de la Vall del Lecrín a Granada) i amb un aire de coriandre. Adrián viatjarà a Lió amb un acompanyant i visitaran la ciutat internacional de la gastronomia “la Cité de la Gastronomie de Paul Bocuse”.

En tercera posició ha quedat Álvaro Portolés, estudiant de l’IES Escuela Superior de Hostelería y Turismo de Madrid, que ha presentat “Mèxic a Capes” un plat fusió de la cultura mexicana i l'espanyola en la qual els ingredients més típics de Mèxic realcen i potencien la tradició de la cuina espanyola.

A aquesta 5ª edició del concurs, el jurat ha estat format per:

  • Paco Pérez, reconegut xef amb 5 estrelles Michelin. Dos en el restaurant Miramar de Llançà, altres dos en el restaurant Enoteca de l'Hotel Arts de Barcelona i el restaurant 5 (cinc) a l'Hotel Das Stue de Berlín
  • Laura Curt, editora de Curt Edicions i directora de la revista VINOS I RESTAURANTES
  • Carla Peyron, guanyadora de l'edició GMchef 2019
  • Juan Jiménez, Brand Ambassador del concurs GMchef 2020

GMchef és un concurs gastronòmic organitzat per Gros Mercat l'objectiu del qual és fomentar el talent i la creativitat en la gastronomia i impulsar la formació de futurs xef. El guanyador de GMchef 2020 gaudirà d'una estada en pràctiques en el restaurant Miramar (dues estrelles Michelin). Aquest espai és la base de la cuina i la filosofia del famós xef Paco Pérez que compta amb cinc estrelles Michelin. El segon classificat podrà conèixer la ciutat francesa de Lió, bressol del xef Paul Bocuse a bord dels trens Renfe-SNCF en cooperació.