El govern municipal de l'Ajuntament de Llançà, integrat per les formacions polítiques de Junts per Llançà (JxLlançà) i el Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés (PSC-CP), acorda una Pla de Mesures Econòmiques, dirigides al teixit empresarial i a les famílies i col·lectius més vulnerables del municipi, per ajudar a pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus. Així mateix, l'Ajuntament llançanenc informa que, en funció de l'evolució de la pandèmia i la seva corresponent incidència sanitària, social i econòmica, anunciarà la dotació de noves borses de contingències i d'inversió, o procedirà a l'ampliació de les actuals, per continuar fent front als efectes que generi l'esmentada pandèmia.

  • Les mesures acordades són les següents:​Suspensió de l'aplicació de la Taxa d'Ocupació de Via Pública (Terrasses) i bonificació de les concessions dels serveis de platges durant l'any 2020.

Amb l'aprovació i entrada en vigor de l'esmentada mesura, l'Ajuntament de Llançà no cobrarà la taxa d'OVP (en matèria de terrasses) a cap dels establiments i comerços locals.

Els establiments i comerços que ocupin zona marítimo-terrestre només se'ls repercutirà el cànon de l'Administració Central, a data 31/12/2020, i únicament en el cas, que finalment, dita Administració decideixi liquidar-la atès que es tracta d'una decisió estrictament de competència Estatal i no Municipal.

L'Ajuntament ja ha demanat i seguirà demanant davant l'Administració Central la no liquidació d'aquest cànon com a mesura d'ajuda i incentiu al sector econòmic del país.

Bonificacions, o en el seu cas, moratòria del termini, respecte a les concessions, quan la mitjana de la facturació de la present temporada es vegi notablement reduïda, en relació amb la mitjana de la temporada anterior.

  • Suspensió de l'aplicació de la taxa per abocament de terres, runes i poda.
  • Ampliació de les Terrasses per fer front a les limitacions d'aforament i pel distanciament social dels clients.

Dita mesura s'aplicarà estudiant, cas per cas, i d'acord amb les seves possibilitats legals i tècniques.

  • Devolució de la part proporcional de la Taxa d'Escombraries a aquells comerços i establiments que han hagut de romandre tancats per prescripció legal durant l'Estat d'Alarma.
  • Devolució de la part proporcional de la Taxa per la Prestació de serveis de Mercat a aquells concessionaris que no han pogut parar per prescripció legal i/o administrativa durant l'estat d'Alarma.
  • Dotació d'una borsa de subvencions als comerços locals per import de 60.000€, per fer front a les despeses derivades per l'adopció de mesures de protecció i salut pública, i per la dinamització econòmica i turística, davant de la pandèmia per la COVID-19.
  • Dotació d'una borsa d'ajudes d'emergència social, per la protecció de les famílies i col·lectius més vulnerables.
  • Dotació d'una borsa d'inversió COVID-19, per import de 35.000€, en el Pla d'Inversions de l'Ajuntament de Llançà, per fer front a l'adopció de mesures de protecció, innovació i seguretat col·lectiva a causa de la pandèmia COVID-19.