El Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona ha fet una enquesta entre els seus col·legiats per conèixer l'impacte de la crisi sanitària de la covid-19 en l'activitat professional. L'enquesta detecta que el 41,5% dels enginyers reconeix que els ha baixat el volum de feina en més del 75%. A més, un 17,8% afirma que l'afectació els ha suposat una reducció d'entre el 50% i el 75% i un 16,9% dels enquestats situen l'afectació entre un 25% i 50%. L'enquesta revela que tan sols 23,7% mantenen un nivell d'activitat semblant, amb una baixada d'activitat inferior al 25%.

Preguntats per si els projectes en que estaven treballant han quedat aturats, un 36,4% dels enginyers afirmen que més del 75% dels seus treballs s'han paralitzat.

En relació a la modalitat de treball, un 79,7% dels enquestats expliquen que fan teletreball des de casa, mentre que un 12,7% segueix desplaçant-se a les oficines de l'empresa.

Pel que fa a mesures de contenció, un 41,5% dels enginyers han fet reducció de la jornada, a un 12,7% se'ls ha aplicat un ERTO i un 7,6% han demanat una ajuda a l'administració.

L'enquesta també demanava als col·legiats que valoressin la gestió de la crisi de les diferents institucions. El més ben valorat ha estat el mateix Col·legi: el 61% dels enquestats creuen que està fent una gestió bona o excel·lent. Els ajuntaments reben una valoració bona o excel·lent per part del 34,7% dels enquestats. I la Generalitat amb un nivell similar, el 33,9%. El més mal parat és el govern espanyol ja que el 83% de les respostes consideren que ha fet una gestió dolenta o molt dolenta.

Finalment ENGINYERS GI també preguntava als seus col·legiats per si havien patit o els havia afectat el coronavirus. Un 16,1% afirma que l'ha afectat d'alguna manera i un 78% reconeix que no els ha afectat.