Cinc petits productors de vins naturals de l'Albera han decidit agrupar-se sota el paraigües "AlberaDinàmica". Amb aquesta nova denominació, intenten fer un front comú per pal·liar els efectes que la crisi del coronavirus ha dut al sector vitivinícola.

Els cellers que formen part d'aquesta iniciativa, són els altempordanesos del Celler la Gutina, de Vilartolí - Sant Climent Sescebes; Carriel dels Vilars, d'Espolla; RIM Vins i Vinyes, de Rabós d'Empordà; Celler Castelló Murphy, de Rabós; i Vinyes Tortuga, de Rabós.

La "Caixa Albera": cinc ampolles de cinc productors

El seu objectiu és fer front a la crisi de vendes que estan patint aquests dies i, alhora, seguir cuidant, preservant i promocionant la identitat i el paisatge de l'Albera. Mitjançant aquesta unió, els petits empresaris redueixen costos i modifiquen la seva manera de treballar. Mentre duri el confinament, els productors faran comandes conjuntes a proveïdors, i oferiran vendes conjuntes al client final amb la "caixa Albera", una caixa de vi amb cinc ampolles, una de cada productor. La caixa, que costa 60 euros, també inclou un escrit de Clara Isamat i una copa de Contraban.

Per a adquirir una caixa d'aquests vins, la comanda es pot fer a través del compte d'Instagram @albera_vi_natural o bé per Whatsapp enviant un missatge al número 659 066 767. El sistema de repartiment es fa a través de missatgeria, i arriba a tot Catalunya, Espanya i fins i tot es fan enviaments internacionals.