Pere Gotanegra, el director de l'empresa Pescadors de Roses, fa uns dies, mentre estava dinant, va veure a les notícies que la SEAT estava estudiant fer respiradors. Aleshores, se li va plantejar una pregunta. «Què podríem fer nosaltres?». El cap va començar a donar voltes a idees: «No podem fer respiradors i ara mateix és complicat, amb tanta dificultat econòmica com estem passant, comprar material sanitari». Pere Gotanegra va rumiar sobre el seu producte i va trobar la solució: «Vaig decidir reservar un 15% de la nostra producció de fumet a repartir de forma gratuïta a hospitals i residències geriàtriques». De seguida, va posar fil a l'agulla i en poc temps, com una bola de neu, la seva acció solidària s'ha anat fent més gran.

El fumet de peix que es cuina a les instal·lacions de Pescadors de Roses, amb un producte 100% natural, es distribueix de forma gratuïta als hospitals de Figueres, Campdevànol, Igualada, Palamós, Olot, Blanes, Manresa, Hospital del Mar de Barcelona i Hospital de Ciempuzuelos, a Madrid. També arriba a cinc residències, de Castelló d'Empúries, Roses, l'Escala, Girona, Arenys de Munt i Càritas Barcelona. També a Fermar i al Servei Solidari d'Aliments (Disa).

«No sé fins on podrem cobrir. Farem això mentre tinguem producte, i si podem arribar a més hospitals i més residències, doncs millor», comenta Pere Gotanegra, alhora que fa aquesta reflexió: «Estem passant per uns moments molt difícils i crec que una de les coses que hem de fer els empresaris és aportar grans dosis de solidaritat que ens permetin superar aquests moments de la millor forma possible».

Seguiu tota la informació sobre la crisi del coronavirus.