La confiança en l'economia cau "dramàticament" tant a l'eurozona com al conjunt de la Unió Europea el març. Segons dades de la Comissió Europea, l'optimisme econòmic d'empreses i consumidors registra un descens de 8,9 punts a la zona euro i de 8,2 punts a la Unió Europea en plena crisi pel coronavirus. Pel que fa a la confiança en l'ocupació, el descens és encara més pronunciat, de 10,9 punts a l'eurozona i de 9,7 punts a la Unió Europea. Empreses i consumidors són especialment pessimistes a Itàlia, Alemanya i França, seguides de Països Baixos i Espanya, on la confiança en la salut de l'economia cau 3,4 punts.

Els sectors que registren menys confiança en l'economia són els de les finances, amb una caiguda de 15 punts, i el dels serveis, amb un descens de 13,3 punts. Els segueixen el comerç minorista, amb una caiguda de 8,1 punts, i el de la indústria, amb un descens de 4,6 punts.

Malgrat la caiguda, el sector que es manté més optimista és el de la construcció, amb un descens de la confiança de només 2,7 punts. Pel que fa a la confiança dels consumidors, el descens és de cinc punts, mentre que l'optimisme sobre l'ocupació cau 10,9 punts.

Malgrat la caiguda significativa de la confiança en la salut de l'economia, el descens encara podria ser major perquè la majoria de les dades es van recollir abans que la majoria dels estats decretessin mesures estrictes de confinament per frenar l'expansió del covid-19.