PIMEComerç i diversos gremis i mercats de l'alimentació reclamen a la Direcció General de Comerç una reducció de l'horari d'obertura dels establiments per garantir el subministrament a la població i, alhora, reduir el risc d'exposició dels treballadors a possibles contagis de coronavirus.

En concret, proposen que s'obri des de les vuit del matí fins a les tres de la tarda, de dilluns a dissabte. "Amb aquesta reducció d'horari les persones que treballen en el sector de l'alimentació podrien contribuir més al confinament demanat i es reduiria el nombre de persones que es desplaçarien a les tardes", afirma PIMEComerç en un comunicat.

En aquest sentit, la sectorial comercial de la patronal de les pimes constata que des de la declaració de l'estat d'alarma, "tot el comerç del sector de l'alimentació està molt preocupat pel grau d'exposició constant que pateix pel fet d'estar de cara al públic durant moltes hores al llarg del dia".

La petició la signa PIMEComerç, juntament amb el Gremi de Peixaters de Catalunya, el Gremi de Forners Terres de Lleida, el Gremi Provincial de Detallistes de Fruites i Hortalisses, la Federació de Gremis Detallistes de Productes Alimentaris i Associacions de Concessionaris de Mercats de Catalunya, l'Associació de Mercats de Catalunya, el Mercat de la Concepció, el Mercat del Clot, el Mercat de Sant Martí, el Mercat de les Corts, el Mercat de Felip II, el Mercat de l'Abaceria Central i el Mercat de la Llibertat.