"És molt trist que els bancs treguin profit de la situació que estem vivint". Qui ho diu és Narcís Saurina, l'alcalde de Bàscara, un consistori que aquests dies està perdent molts de diners en concepte de taxes bancàries, igual que passa a molts altres consistoris i empreses.

La situació d'alarma que viu el país després d'haver decretat el coronavirus com a pandèmia, està obligant a molts municipis a reprogramar les seves agendes municipals o a tornar taxes a ciutadans que no podran gaudir dels serveis en qüestió. Aquest és el cas de Bàscara, que els darrers dies ha retornat les taxes de la Llar d'Infants i les inscripcions del mercat de tortells.

En el cas de la Llar d'Infants, Bàscara ha retornat als veïns i veïnes la part econòmica proporcional al mig mes que estarà tancat el servei. Pel que fa al mercat de tortells, que estava programada pel dia 29 de març i que s'ha anul·lat, l'alcalde explica que els paradistes havien pagat cinc euros per avançat per ocupar el seu espai. "Ens hem trobat en què, quan els hem retornat l'import per transferència bancària, en comptes de cinc euros n'hem hagut de pagar vuit i pico pels impostos", explica Saurina, indignat, afegint que "és vergonyós que hàgim de pagar comissions per retornar diners en aquesta situació d'excepcionalitat".

Un sector que no està a l'altura

"És molt trist que, a hores d'ara, la banca no hagi fet un pas endavant", es queixa, al·legant amb contundència que el sector no està a l'altura de la situació. "És dels únics sectors que s'ha quedat sense dir res, a l'espera que sigui l'estat el que prengui les mesures necessàries".