Després de la declaració de l'estat d'alarma per coronavirus per part del Govern de l'Estat, Renfe ha informat sobre "la necessitat d'extremar les mesures sanitàries i de limitar els moviments de persones".

Els acords que ha pres la companyia ferroviària són "extraordinaris i urgents", i en termes generals, són aquests:

Des de les 00.00 hores del dimecres 18 de març, s'anul·len tots els bitllets de tren adquirits per viatjar durant tota la vigència de l'estat d'alarma, amb la devolució del 100% de l'import pagat per a aquests bitllets suspesos a tots els viatgers, independentment del tipus de tarifa que hagin abonat.

Encara que Renfe desaconsella viatjar, excepte per raons d'extrema necessitat, per als serveis d'AVE, Llarga Distància, Mitja Distància i Avant es posa en circulació una nova oferta equivalent del 50% dels trens actuals, amb només un 30% de l'oferta en cada cotxe, per extremar les mesures sanitàries de distància entre viatgers. En alguns casos, aquesta ubicació dels viatgers haurà de ser duta a terme pels interventors dels trens.

Renfe informa també que als bitllets adquirits per viatjar durant aquest període d'excepcionalitat no se'ls aplicarà cap descompte excepte el de Família Nombrosa.

Una altra mesura, davant l'emergència sanitària pel Covid-19 ha estat reservar la sala executive de cada tren per a casos d'extrema necessitat, especialment el transport d'òrgans per a trasplantaments o urgència.

Els serveis de Rodalies no modificaran la seva oferta actual.