Els Premis Emprenedors de l'Alt Empordà, impulsats pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà, l'Ajuntament de Figueres, l'Ajuntament de Roses, el Setmanari de l'Alt Empordà, l'Associació de Joves Empresaris de Girona i Fòrum Imagina, tenen com a objectiu la dinamització i promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca.

A més, fan un reconeixement a l'aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l'activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball. El termini de presentació de candidatures es va obrir el 2 de març i finalitza el 20 d'abril.

Els guardons d'emprenedoria es distribueixen en cinc categories. El Premi Jove Empresari, que distingeix l'empresari empordanès menor de 42 anys que hagi tingut una trajectòria més destacada; el Premi Emprenedor, per al projecte d'empresa de l'Alt Empordà més viable, innovador i amb major potencial de creixement; el Premi a la Innovació i el Premi a la Innovació Turística, per a aquelles empreses amb seu social a la comarca que hagin estat capaces d'innovar en producte, servei o processos; i el Premi a la Millor Idea de Negoci per a les idees de negoci més creatives dels estudiants dels instituts de la comarca. Aquest darrer guardó té, a més, dues categories internes: una per a estudiants d'ESO i una altra per a estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius.

El lliurament dels premis es farà per primer cop a Roses, el dia 22 de maig, al Teatre Municipal.