El pavelló de Vilafant Joel González ha acollit, aquest dimecres, la Fira d'Ocupació Alt Empordà +45. El Consell Comarcal de l'Alt Empordà, l'Ajuntament de Vilafant, de Roses, Castelló d'Empúries i Figueres han coorganitzat, juntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya. La fira ha comptat amb la participació de 24 empreses que han ofert 51 ofertes que suposaran 203 llocs de feina. Més de 400 persones han passat per la fira cercant feina.

La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Sònia Martínez, ha donat la benvinguda a les empreses participants destacant el treball conjunt entre administracions, alhora que ha refermat el compromís del consell en la creació i dinamització de l'ocupació, com fa de manera regular amb el Club de Feina. L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, ha destacat la necessitat d'esdeveniments com aquest per incentivar l'ocupació de sectors vulnerables com els majors de 45 anys.

La Fira d'Ocupació Alt Empordà +45 té l'objectiu d'impulsar la inserció laboral, estimular les empreses i entitats locals amb la finalitat d'inserir i orientar els majors de 45 anys i difondre estratègies per cercar feina. Els assistents demandants de feina han triat les empreses que ofereixen llocs de treball adients al seu currículum i s'hi han reunit en torns de deu minuts. En aquestes trobades les empreses han fet les preguntes i indagacions pertinents per triar l'aspirant idoni per al lloc de feina.

Han participat oferint feina les següents empreses o entitats: Carrefour, Grup Mifas, Hotels Prestige, Sersa, Clean Deal, Hotel Monterrey, Diversport, Grup Tramuntana, Kloop, Heco, Lamarca, Condis, Metal·listeria Miquel, Iman, Càmping Las Palmeras, Txot's Sidreria, Fundació Salut Empordà, Mineralia, ConsultaNB, Areas, Randstad, Facility Services, Unió d'Empresaris de la Construcció i Marlex. També s'han sumat a la convocatòria tot un seguit d'entitats dedicades a la formació com són: Cesi, Ateneu cooperatiu, Sersa, Icon, Fundació Drissa, Altem, Fundació Intermèdia, Creu Roja, Gentis i Eures -portal europeu de mobilitat.

Complementàriament s'han realitzat dos tallers; un de risoteràpia per augmentar l'autoestima i un altre per descobrir els potencials dels demandants de feina de més de quaranta-cinc anys. Les empreses també han pogut escoltar una xerrada del Servei d'Ocupació de Catalunya on els han informat de les línies d'ajut a la contracció per a aquest nínxol d'edat.

Per potenciar l'assistència d'aspirants i que la distància no fos un impediment s'han habilitat dos autobusos. Les àrees de promoció econòmica de les administracions organitzadores valoren molt positivament la jornada d'aquest esdeveniment que ja es pot donar per consolidat.