L'Ajuntament de Figueres i l'empresa municipal encarregada de la gestió integral del cicle de l'aigua al municipi, Fisersa, han començat a distribuir ampolles d' «Aigua de Figueres» als comerços adherits a la campanya Tourist Friendly Shop. L'objectiu, posar en valor l'aigua de la ciutat i donar-la a conèixer als visitants.

Tourist Friendly Shop és una iniciativa impulsada des de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres amb el propòsit de potenciar encara més l'hospitalitat turística dels comerços de la ciutat. Mitjançant aquesta proposta comercial de caire turístic, els comerços participants ofereixen una atenció turística bàsica de qualitat i amb els mitjans adequats, als visitants que entren al seu establiment demanant informació. L'objectiu principal és mostrar un comerç i una ciutat amables amb els visitants.

Per la seva banda, amb les ampolles de vidre es vol potenciar el consum domèstic de l'aigua de l'aixeta entre els figuerencs, reivindicant els atributs de l'aigua de Figueres com una aigua sana i segura, gràcies al seu equilibri en sals minerals; econòmica, perquè és 400 vegades més barata que l'aigua embotellada; i ecològica, en evitar la generació de residus i l'estalvi de recursos.

L'ampolla de vidre té el seu origen en el treball de recerca que va realitzar una estudiant de secundària de Figueres, Maria Pou, i que analitzava la presència de plàstics a l'aigua potable i la qualitat química de l'aigua de Figueres.