L'empresa figuerenca Rieju ha adquirit la plataforma industrial d'enduro que comercialitzava Gas Gas. L'acord assolit entre les dues empreses catalanes preveu la venda per part de Torrot Electric Europa, de la propietat intel·lectual i industrial de la plataforma d'enduro, que a partir d'ara es fabricarà i comercialitzarà sota la marca Rieju.

Amb aquesta plataforma, i sota la bandera GasGas, Torrot Electric Europa va llançar la gamma de models 2T de 250 i 300 cc EC, XC i GP el 2017, i va afegir el model Ranger el 2019. Durant aquest període, l'empresa va vendre 4.500 unitats en més de 50 països.

Amb aquests models dissenyats per a la pràctica de l'enduro i la competició, molt pilots de prestigi com ara Christophe Nambotin, Antoine Basset, Jonathan Barragán, Danny McCanney i Alex Snow han recollit èxits esportius internacionals com el Subcampionat del Món d'Enduro, i els campionats nacionals d'Espanya, França i Itàlia, entre altres.

Rieju fabricarà els models d'enduro en la seva planta de Figueres, i començarà a distribuir-los a partir del mes de juny 2020. L'empresa compta amb una prestigiosa trajectòria consolidada al llarg de 75 anys d'història. Actualment fabrica més de 12.000 motos anualment a les seves instal·lacions de Figueres i exporta el 85% de la seva producció a més de 40 països.

A partir d'aquest acord, i reforçant la seva posició en el sector offroad, Rieju ampliarà la seva actual gamma de motors amb models de major cilindrada.

Jordi Riera, el director general de Rieju, explica que "aquest acord permet una immediata presència de Rieju en el segment de l'offroad, amb majors cilindrades de les habituals, així com una important ampliació de la nostra cartera de clients, especialment amb l'obertura a nous mercats." I afegeix que "Estem molt il·lusionats per aquesta nova aventura i l'enorme repte que això suposa. Comptem amb una enorme experiència en el nostre territori, per la qual cosa estem convençuts que aquest projecte serà un èxit per a la nostra empresa. "

José Antonio Llombardia, el director general de Torrot Electric Europa, diu que "Estem molt satisfets d'aquest acord, ja que representa la continuïtat per a la nostra indústria local. Hem valorat l'oferta de Rieju per sobre d'altres candidats per la seva llarga trajectòria, la seva alta capacitat de producció i qualitat i perquè permet conservar la fabricació de les motos, així com el subministrament de l'empresa auxiliar, en el nostre territori.