El festival Vívid, organitzat per la Diputació de Girona i amb el suport de la DO Empordà, arriba a la 7a edició i aquest any oferirà paquets a la carta en què els participants podran escollir un allotjament i l'activitat que vulguin amb un descompte determinat en el moment de la reserva. El festival enoturístic també oferirà diverses rutes a peu i en bicicleta per l'Empordà i activitats culturals relacionades amb el vi. A més, dins de la programació, el Vívid ha organitzat un tast de vins amb la periodista Empar Moliner el 25 d'abril a Palafrugell i un tast solidari amb els propietaris Rendé Masdéu, que va patir les inundacions del riu Francolí l'octubre de l'any passat, el dia 3 d'abril a Figueres.

El mes d'abril es convertirà en el mes del vi a l'Empordà amb la 7a edició del Festival Vívid que organitza la Diputació de Girona amb la col·laboració de la DO Empordà. Es tracta d'un conjunt d'activitats que vinculen l'enoturisme amb altres productes turístics com ara activitats esportives, culturals o gastronòmiques.

Aquest any, el festival estrena uns paquets a la carta per tal que els interessats puguin escollir les activitats que vulguin i l'allotjament que els interessi amb un descompte, a banda dels paquets tancats que ja oferien fins ara. D'aquesta manera, quan algú reservi una estada en un hotel apareixeran totes les activitats recomanades per tal que la gent no hagi de reservar-ho per separat.

La responsable del club de màrqueting de la Ruta del Vi, Marta Casas, ha destacat que aquest 2020 mantenen la seva aposta per programar "menys activitats, però de més qualitat" per tal d'aconseguir més bona rebuda entre el públic. De fet, segons una enquesta de satisfacció, un 85% dels participants de l'edició del 2019 s'ho van passar molt bé, un 12% bé i el 3% restant, normal.

De cara a les activitats, destaquen els Tastos amb Personalitat on algú conegut conduirà un tast de vins. Aquest any hi participarà la periodista Empar Moliner en un tast el 25 d'abril a Palafrugell. També hi haurà un sopar maridat al restaurant Mar Brava de Platja d'Aro on hi haurà l'humorista Carles Xuriguera. A més, des del festival han organitzat un tast solidari pel 3 d'abril a Figueres amb els propietaris del celler Rendé Masdéu, que van patir les inundacions del riu Francolí l'octubre del 2019 i tota la producció els va quedar negada.

Més inclusió a les activitats

Per altra banda, Marta Casas ha destacat que en aquesta 7a edició han millorat en l'accessibilitat i la inclusió de les activitats. Si bé l'any passat es van fer tres propostes dedicades a persones amb discapacitat, aquest any s'ha optat per obrir tota la programació a tots els públics i en una guia es mostrarà si està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, dificultats auditives o visuals.

Relacionar el vi amb altres activitats

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha remarcat la importància d'aquest festival que uneix el món de l'enoturisme amb excursions a peu o en bicicleta, concerts de música clàssica, poesia o dansa i també amb la gastronomia. A més, el festival també ha organitzat un 'escape room' per tal que els participants resolguin un misteri mentre sopen i proven els vins de l'Empordà a l'hotel Es Portal de Pals.

L'anterior edició del Vívid va aconseguir una ocupació mitjana del 89% en totes les seves activitats, fet que representa 2.009 assistents, un 8% més que l'edició del 2018. De cara a aquest any, l'objectiu és mantenir o superar lleugerament aquesta xifra. El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha remarcat la importància de fer aquest festival durant l'abril, ja que permet "desestacionalitzar" el turisme a l'Empordà.

Les entrades per a les activitats del Vívid ja estan a la venda des d'aquest mateix dimarts. La 7a edició del Vívid es tancarà el 2 de maig, aprofitant el pont del Dia Internacional dels Treballadors.