Els premis G! de turisme de les comarques de Girona, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, reuneix 250 persones, entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic gironí.

El dijous passat al vespre, a l'auditori de l'Ateneu de Banyoles es van lliurar els Premis G! de turisme de les comarques de gironines. L'acte va comptar amb la participació de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Pere Vila, delegat del Govern de la Generalitat a Girona, a més dels guardonats. També van assistir a l'esdeveniment Albert Bramon, el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Octavi Bono, director general de Turisme, expresidents i diputats de la Diputació de Girona, presidents de consells comarcals, alcaldes i regidors, consellers del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, representants d'associacions turístiques i de l'empresariat de la demarcació de Girona, entre d'altres.

En l'acte hi van tenir una presència destacada dos homes vinculats amb l'Alt Empordà. El primer va ser Toni Gerez, cap de sala del Restaurant Castell de Peralada, que va rebre el V Premi G! especial Juli Soler i Lobo.

El periodista Carlos Sánchez se li va concedir el XIV Premi G! Climent Guitart de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans impresos, pel reportatge «Empordà: el llenguatge del vi català», publicat a la revista National Geographic Traveler, en l'edició de Llatinoamèrica.

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, va presidir l'acte iniciant la seva intervenció valorant les xifres de la temporada turística 2019 a la demarcació de Girona i agraint al sector turístic la seva proactivitat en la promoció de les destinacions gironines a l'exterior. Més tard es va procedir a l'entrega de premis. A banda de Toni Gerez i Carlos Sánchez, es va guardonar a:

  • XIV Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional per a l'empresari hoteler Filippo Rigat i Tortorici.
  • XIV Premi G! Xiquet Sabater al projecte empresarial per a Petits Grans Hotels de Catalunya.
  • VIII Premi G! especial Jordi Comas i Matamala per a Cuina Volcànica de la Garrotxa.
  • XIV Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals, per a la comunicadora Mickela Mallozzi pel programa Bare Feet with Mickela Mallozzi, «Episodi 303. Girona. Catalunya», emès a través de la cadena PBS als Estats Units.
  • VIII Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans digitals, per al periodista Jacob Meir Maor, per la publicació dels articles «Girona, una parada important a la història jueva» i «Catalunya a través d'ulls jueus», publicats a Jewish Traveler, i «El llegat jueu a Girona», publicat al diari Israel Hayom, ambdós mitjans en versió digital.
  • IV Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals digitals, per a la bloguera Janet Neweham per la col·lecció de quatre vídeos inserits en l'apunt (post) «21 things to do in Costa Brava: culture, character and charcuterie», publicats al blog Journalist on the Run.
  • X Premi G! de recerca Yvette Barbaza al millor treball de recerca per a la proposta de projecte titulat «La cuina de l'arròs a la destinació Costa Brava. Una etnografia gastronòmica i cultural», de Sergi Yanes Torrado i Margalida Mulet Pascual.