13 de febrer de 2020
13.02.2020

Els cāmpings gironins donen 10.000 euros per a la investigaciķ del cāncer infantil

La campanya pionera "cāmping solidari" va ser una de les iniciatives que els va portar a rebre el guardķ de Turisme Responsable

13.02.2020 | 16:50
L'entrega del xec pel cāncer infantil.

Els càmpings gironins han fet entrega aquest dijous dels 10.000 euros recollits en la campanya "càmping solidari", que es va du a terme la temporada passada en una acció pionera en el sector que va estar coordinada per l'empresa GAP Serveis Turístics. Els diners s'han entregat a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, a través de l'Associació Polseres Candela, perquè es destinin a la investigació del càncer infantil. En el marc de la campanya solidària també s'ha col·laborat amb el Banc de Sang i Teixits de Girona i la Fundació Esclerosi Múltiple.

Els càmpings gironins van més enllà de ser establiments que gestionen les vacances dels turistes, i individualment ja duen a terme periòdicament iniciatives solidàries. No obstant, la temporada passada van decidir sumar esforços i impulsar una potent campanya solidària del sector amb l'objectiu que els establiments i els seus visitants s'impliquessin en diferents causes socials que reverteixen en el conjunt de la ciutadania i el resultat va ser un èxit.

El president de l'Associació, Miquel Gotanegra, explica que "estem molt contents amb el resultat de la campanya, que ens ha permès unir esforços i seguir aportant d'una forma més potent el nostre gra de sorra amb accions solidàries. Les causes que hem escollit aquesta temporada afecten nombroses persones i creiem que els càmpings gironins hem de contribuir a que la vida de les persones sigui una mica millor".

A banda del president de l'Associació de Càmpings de Girona i del gerent Ward Wijngaert, l'acte, que s'ha dut a terme al mateix hospital Sant Joan de Déu, ha comptat amb la presència d'Emma Perrier, de l'Obra Social de l'Hospital Sant Joan de Déu; David Sánchez, president de l'Associació Polseres Candela; Núria Garcia i Sílvia Rearte de Polseres Candela; i Albert Oliana, director de GAP Serveis Turístics.

La campanya "càmping solidari" s'emmarca en l'aposta dels càmpings gironins per la responsabilitat social corporativa que també inclou la creació, fa més d'un any, de la Fundació Càmpings de Girona per donar suport als infants amb malalties i a les seves famílies i per a la investigació d'aquesta problemàtica .


"Càmping solidari" amb tres grans eixos

La campanya solidària es va articular en tres grans eixos: per una banda, es va col·laborar amb l'Associació Polseres "Candela" organitzant als càmpings gironins tallers per als més petits de creació de polseres fetes amb fils de colors.
A més, alguns establiments van habilitar, durant un dia, un espai on els treballadors del càmping i les persones allotjades s'hi podien acostar per fer donació de sang. L'espai també estava obert a tothom que volgués donar sang encara que no estigués allotjat al càmping. L'estiu és l'època de l'any on les reserves de sang baixen més degut a la calor, segons el Banc de Sang i Teixits de Girona.

I també en el marc de la campanya "càmping solidari" els càmpings gironins es van sumar un estiu més al "Mulla't per l'Esclerosi Múltiple", una iniciativa organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple per sensibilitzar la societat sobre una malaltia que actualment afecta a més d'11.000 persones a Catalunya. Els diners recaptats amb la venda de merchandising del "Mulla't" aniran destinats a la Fundació Esclerosi Múltiple.

Guardó de Turisme Responsable

Els càmpings gironins van rebre el passat mes de gener el guardó de Turisme Responsable de la Generalitat per les nombroses iniciatives impulsades pel sector en aquest àmbit, entre elles la campanya "càmping solidari". El Govern va destacar "l'aposta ferma dels càmpings gironins que els ha portat a liderar un model de turisme responsable on el medi ambient, la sostenibilitat, la cultura i la proximitat són les claus. És en aquest punt on l'Associació de Càmpings de Girona actua com a dinamitzador i catalitzador d'iniciatives de turisme responsable, així com de facilitador d'eines i oportunitats amb l'objectiu que els càmpings associats puguin adoptar mesures responsables en els seus establiments. Des de l'Associació han impulsat onze iniciatives que van des del turisme accessible i inclusiu al foment del cicloturisme, passant per la promoció dels productes de proximitat (quilòmetre zero), la distinció en qualitat ambiental, la promoció de la cultura catalana o la responsabilitat social corporativa en els càmpings gironins."

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook