L'aeroport de Girona comença l'any amb mal peu. Després de tancar el 2019 per sota dels 2 milions de passatgers, aquest mes de gener també acaba amb descens. En concret, per la terminal de Vilobí d'Onyar (Selva) hi han passat 36.129 viatgers, cosa que comparat amb el mateix mes de l'any passat suposa una davallada del 3,4%. L'altra cara de la moneda es troba amb el número d'operacions; és a dir, els aterratges i enlairaments. Han arribat a pujar fins a un 65,4%, fins arribar a un total de 921. Segons informa Aena, aquesta activitat "més gran de l'habitual" es deu als vols d'aviació general i, sobretot, als d'entrenament (que s'incrementen durant la temporada d'hivern). Pel que fa al transport de mercaderies, s'han transportat 40.551 quilos.

La temporada d'hivern sol ser fluixa a l'aeroport de Girona. I en aquest inici del 2020, la terminal de Vilobí d'Onyar no n'ha quedat al marge. Segons l'estadística que periòdicament publica Aena, durant el mes de gener han passat 36.129 viatgers per les instal·lacions. Cosa que, si es compara amb el gener del 2019, suposa un descens del 3,4%.

Cal tenir en compte, però, que aquesta davallada és encara més acusada si es tira enrere en l'estadística, fins a remuntar-se dos anys enrere. Perquè entre el gener del 2018 i el d'aquest 2020, l'aeroport Girona-Costa Brava ha arribat a perdre més de 5.000 passatgers (ja que aleshores el mes es va tancar amb 41.718 passatgers).

Pel què fa a les companyies, les dades d'aquest gener evidencien, de nou, la dependència de l'aeroport gironí amb Ryanair. I és que, de fet, gairebé vuit de cada deu passatgers (el 78,31%) han volat amb l'aerolínia irlandesa de baix cost. En concret, 28.295.

A Ryanair la segueix, tot i que a molta més distància, la companyia russa Pobeda, que al gener ha transportat 6.520 passatgers. I a partir d'aquí, la resta es reparteixen, sobretot, amb aquells que han fet vols d'entrenament amb escoles d'aviació.

Si es posa la lupa per destins, aquella que ha tingut més passatgers aquest gener és la ruta que Ryanair opera amb Pisa (9.424). Ara bé, en segon lloc, el destí més sol·licitat ha estat Moscou (que concentra tots els 6.520 viatgers que han volat amb Pobeda). Per darrere, s'hi troben, novament, altres rutes que opera la irlandesa de baix cost: Eindhoven (5.572), Rabat (2.991), Karlsruhe-Baden Baden (2.895) i l'Alguer (2.843).Un 65,4% més d'operacions

L'estadística d'Aena també permet veure com, durant el mes de gener, el número d'operacions des de Vilobí d'Onyar s'ha incrementat fins a un 65,4%. S'han fet 921 aterratges i enlairaments d'aeronaus, tot i que com precisa Aena, això es deu al fet que, durant l'hivern, s'incrementen els vols d'entrenament.

El descens de passatgers d'aquest gener se suma als números vermells que arrossega el Girona-Costa Brava. L'aeroport de Vilobí d'Onyar va tancar el 2019 amb un descens anual del 4% dels passatgers. I això li va suposar tornar-se a quedar a les portes dels 2 milions de viatgers (en total, van ser 1.932.213).