L'última vetllada del Festimams, que es va celebrar el passat dissabte dia 8 de febrer a l'Hotel Palau de Bellavista de Girona, van tenir dos protagonistes absoluts: el primer, el conegut cantautor i actor Joan Dausà; i el segon, la gastronomia altempordanesa.

El Festimams potencia en aquesta edició l'apartat gastronòmic de proximitat amb Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona, i amb una forta empremta altempordanesa. Raül Cuadras, director gastronòmic del festival, destaca que "sempre hem treballat amb productes número u, però en aquesta edició hem donat més valor a la gastonomia de l'Alt Empordà", i defineix el canvi de línia com "una aposta segura pels productes de qualitat".

Pel que fa als productes de l'Alt Empordà que van tenir presència a les taules gironines van ser: Les anxoves de l'Escala, de la Magdelena Sureda; les olives de la família Callol Serrats, de l'Escala; els Seitons en Conserva de Peixos Marpla, de Roses; el formatge Marí, de Mas Marcè, a Siurana; i el foie de Collverd, a Vilamalla.

El maridatge també va ser de segell altempordanès, gràcies a les complicitats que els directius han establert enguany amb la DO Empordà. Així, els vins que es van servir van ser: un vermut empordanès elaborat amb Garnatxa Roja envellida i molt tocada per la tramuntana; el vi magenc, dels Cellers d'en Guilla, que és un vi blanc jove fet amb vinyes de Garnatxa i Macabeu situades entre Garriguella i Rabós; un Gerisena de Criança, de vinyes velles de muntanya del celler Gerisena de Garriguella. Finalment es va servir una ratafia de Garriguella molt tradicional i feta amb les herbes de l'entorn.

Respecte les línies de futur de l'esdeveniment, Cuadras assegurava davant de les més de 200 persones de públic que "seguirem en aquesta línia i la millorarem", avançant que "volem visitar i incloure més productors".

Els sopars-tertúlies que proposa la ja quarta edició d'aquest Festimams proposa una combinació d'humor, música i gastronomia. Aquesta fórmula va permetre conèixer el vessant més íntim i menys cantat de Dausà, que al gener va tancar la gira del seu tercer àlbum, "Ara som Gegants", i es prepara pel seu retorn als escenaris amb nou disc, el proper 24 d'abril de 2021.

L'esdeveniment té lloc durant els cinc dissabtes de febrer a la nit. El festival va arrencar el passat dia 1 amb la presència del periodista Albert Om i de l'expresident del Barça Joan Laporta. El músic de Sant Feliu de Llobregat, Joan Dausà, va passar per l'escenari el dissabte passat. A partir d'ara els toca a Marc Giró, Xuriguera, Fel Faixedas i Sílvia Soler (el dia 15 de febrer), protagonistes del "Polònia", de TV3, (22) i Peyu, Jair Domínguez i Elisenda Carod (29). El públic tindrà l'oportunitat de fer-los preguntes.