La comarca de l'Alt Empordà va tancar el mes de gener amb 7.814 persones aturades, sis persones més de les registrades durant el tancament del mes de desembre, el que en termes percentuals representa un 12,61% més de població aturada.

Segons les dades de l'últim informe de l'Observatori de Treball de la Generalitat de Catalunya, aquells municipis on s'ha registrat més percentatge de treballadors a l'atur són els següents: Figueres, amb 3.383 aturats; Roses, amb 1.077; Castelló d'Empúries, amb 671, i l'Escala amb 485. Per darrere d'ells, s'hi situen Llançà, amb 237; Vilafant, amb 231, i la Jonquera, amb 204.

A l'altra banda, s'hi troben els municipis que tenen menys persones a l'atur, que són: Siurana, amb una persona aturada; Vilaür, amb dues; Rabós, amb tres; Palau de Santa Eulàlia, amb quatre; Vilamaniscle, amb cinc, i Riumors i Albanyà, amb sis.

A les comarques gironines, la taxa d'atur ha pujat en 489 persones durant el gener, el que suposa un increment de l'1,3%. En total, a les comarques gironines, hi ha 38.234 persones aturades buscant feina.