Josep Ametller, director general i cofundador del grup Ametller Origen amb el seu germà Jordi, ha recollit aquest dilluns el premi que distingeix aquesta companyia com a Empresa de l'Any 2019 i que atorga EL PERIÓDICO DE CATALUNYA i patrocina el Banc de Sabadell. Aquesta firma catalana ha sabut canalitzar la seva història cap al present i establir les bases del que serà el servei al consumidor del futur. L'experiència de la família Ametller com a agricultors, que es remunta a fa més de 100 anys, s'ha transformat en l'actualitat en un centenar de botigues i un creixement l'any passat del grup del 15%. Ametller gestiona 1.200 hectàrees de producció agrícola, un terç d'aquestes a Catalunya i ven el 40% de la collita a tercers.

17

Les millors imatges del premi Empresa de l'Any d'EL PERIÓDICO

Prop de 300 empresaris, directius i polítics han assistit a l'entrega dels premis amb els quals el grup Prensa Ibérica -propietària del Grup Zeta, del qual forma part EL PERIÓDICO- distingeix les millors estratègies corporatives de l'any. L'acte, realitzat a l'edifici de la Llotja de Mar de Barcelona, ha comptat amb la presència de la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent; el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

A més de l'Empresa de l'Any, els premis reconeixen, així mateix, les millors iniciatives empresarials en els àmbits de la digitalització (que ha recaigut en l'empresa eCooltra), innovació (Laboratori Echevarne), projecció internacional (Lucta), quiparació (Blanca Sorigué) i emprenedoria (Anaconda Biomed).

La gala ha sigut presidida pel president de Prensa Ibérica, Javier Moll, la vicepresidenta, Arantza Sarasola; el conseller delegat del grup, Aitor Moll, i el director general, Sergi Guillot, així com per la directora d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, Anna Cristeto.

L'orígen d'un grup innovador

En la seva intervenció, el director general d'Ametller Origen -a qui van entregar el premi, Javier Moll, Pere Aragonès i Josep Oliu, president del Banc Sabadell-, va destacar els orígens d'una firma molt lligada a l'entorn, però disposada a innovar. «Segur que altres famílies i operadors poden inspirar-se en el nostre model que pot ser una de les sortides del sector primari», va posar de manifest Josep Ametller. «Hem pogut competir amb grans multinacionals en un mercat tan ferotge com el de la distribució», Ametller, així mateix, va destacar que «les marques han de connectar emocionalment amb la comunitat. Només les marques que tinguin un propòsit honest ho podran aconseguir, a travès d'una alimentació més sostenible i més neta», va dir.

El president del grup editor, Javier Moll, ha destacat en la seva intervenció que des de les pàgines d'EL PERIÓDICO «recolzarem més les empreses catalanes, vetllant per l'estabilitat política i econòmica que necessiten per a la seva activitat i reclamant l'impuls de les imprescindibles infraestructures», ha comentat amb referència al Corredor Mediterrani, a la connexió amb França amb trens d'alta velocitat i als ports de Barcelona i Tarragona.

Moll ha subratllada que EL PERIÓDICO emprèn una nova era des de la seva incorporació al grup editorial Prensa Ibérica, que a Catalunya ja comptava amb capçaleres com el Diari de Girona, Regió 7 i el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ. «Volem que sigui un gran diari que «defensi els interessos dels catalans». I va remarcar: «Un gran diari plural, que sap que Catalunya és una societat molt diversa i en la qual és imprescindible el màxim respecte, el diàleg constant i la fugida dels dogmatismes». En aquest sentit ha puntualitzat: «Tot això no només és necessari sinó vital per al present i el futur d'Espanya i Catalunya».

Entendre el progrés econòmic

Per la seva banda, la directora d'EL PERIÓDICO, Anna Cristeto, ha puntualitzat que «les iniciatives que avui reconeixem comparteixen amb EL PERIÓDICO una manera d'entendre el progrés econòmic, que, sens dubte, ha de revertir en les persones».

Ha recordat que aquest diari té «una aposta estratègica per la informació social i empresarial», cosa que es posa de manifest en la major rellevància que tindrà per als lectors del diari conèixer i entendre el dia a dia de les empreses grans i petites. També de les 'start-ups', dels emprenedors i el col·lectiu d'autònoms. «Tots sumem i el nostre compromís és seguir-vos per ser l'altaveu dels vostres èxits, però també de les vostres inquietuds davant dels canvis que es presentin», ha plantejat el president del grup.

Entre els assistents va destacar la presència del president de Foment de Treball, Josep Sánchez Llibre, el de Ciments Molins, Joan Molins; les copresidentes d'Amat Inmobiliaris, Inmaculada i Joana Amat; la presidenta i CEO de Savills Aguirre Newman, Anna Gener; la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa; el president de Barcelona Tech City, Miquel Vicente, i el director general de Cobega, Alejandro Climent. Del sector financer hi han assistit, el director de Catalunya del BBVA, Xavier Linares, el director territorial de Catalunya del Santander, Luis Javier Herrero i la directora de banca corporativa del Banc Sabadell. Anna Ribalta, entre d'altres.