El nou pavelló del Casino Castell de Peralada ha acollit la quarta edició de la Nit del Turisme Empordanès, organitzada per l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà i presidida per la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. L'acte, coordinat per Carles Tubert, ha tingut com a punt àlgid l'homenatge a catorze dones empresàries del sector de la restauració i l'hoteler Xavier Travé, acabat de jubilar. La Nit s'ha complementat amb un sopar gastrosolidari cuinat per la Cuina del Vent que ha recollit 2.500 euros a favor de l'associació Ona.

{C}

19

Nit del Turisme Empordanès en homenatge a les dones de l'hostaleria

En els parlaments han intervingut l'alcalde de Peralada, Pere Torrent, el president de l'Associació d'Hostaleria, Miquel Gotanegra, el president de la Federació gironina del sector, Antoni Escudero i la consellera Chacón. Gotanegra ha anunciat la creació d'un premi empresarial que portarà el nom de Lluís Fernández, l'històric president de l'entitat recentment desaparegut. L'acte ha estat conduït pel periodista i director del Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, Santi Coll. Roser Bronsoms i Salvador Jordà van parlar en nom de la Cuina del Vent.

Les protagonistes

Les dones homanatjades van explicar la seva història personal a través d'un documental audiovisual creat per Lluïsa Fuentes de 6Comunicació i la productora rosinca Almanegra audiovisual. Totes elles van rebre un record de ceràmica de l'artista Helena Prat. Les protagonistes de la Nit d el'Hostaleria van ser: Maria Miracle Cervera, de l'Hostal La Tina, del Port de la Selva; Maria Teresa Vidal, de l'Hotel Restaurant Empòrium, de Castelló d'Empúries; Joaquima Juanola, de l'Hotel Duran de Figueres; Alberta Amiel, del Restaurant Amiel Molins, de Pont de Molins; Paquita Cervera, dels Restaurants Ca la Paquita i Cal Mariner, del Port de la Selva; Cati Planas, del Restaurant can Jeroni, de Figueres; Anna Maria Punset, del Restaurant Els Pescadors i l'Hotel La Goleta de Llançà; Mercè Portell, de l'Hotel Terraza, de Roses; Lina Castelló i Remei Castelló, de l'Hotel Restaurant Bon Retorn, de Figueres; Leticia Hsing Kuo, del Restaurant Shang-Haï, de Figueres; Teresa Carbonell, del Restaurant Can Tomàs, de Cantallops. També van ser reconegudes, encara que no van poder assistir a la festa per motius de salut, Maria Dolors Barris Barris, del Restaurant Ca La Maria de Mollet de Peralada i Octavia Borrell Ballesta, del Restaurant Sa Gambina i Hotel Octavia de Cadaqués.

En el lliurament de premis van participar, a més d'Àngels Chacón i Miquel Gotanegra, Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç; Ernest Plana, president de la Foeg; Ferran Roquer, diputat i alcalde de Borrassà; Agustí Badosa, conseller comarcal de Turisme i alcalde de Sant Pere Pescador; Josep Maria Cervera, senador i alcalde del port de la Selva; Jaume Dulsat, diputat i vicepresident del patronat de Turisme Girona Costa Brava; Montse Mindan, alcaldessa de Roses; Juanjo Serrán, regidor de Turisme de Llançà; Jesús Quiroga, tinent d'alcalde de Figueres i Joan Sabartés, alcalde de Cantallops.