GM Food, companyia referent al sector de la distribució alimentària amb seu a Vilamalla, va finalitzar 2019 amb l'obertura de 112 establiments franquiciats, xifra que representa un rècord històric per a l'empresa i que reforça l'estratègia d'expansió de la seva àrea de retail. Els nous supermercats sota les ensenyes Suma, Proxim i Spar, estan localitzats a 15 comunitats autònomes i a Andorra, i suposen un augment de 20.887 m2 de superfície de sala de vendes.

De les 112 obertures, 50 corresponen a l'ensenya Suma, 57 són Proxim i els 5 restants Spar. Per distribució geogràfica: 41 a Catalunya, 14 a Andalusia, 11 a Balears, 8 a la Comunitat Valenciana, 8 a Madrid, 7 a Canàries, 6 a Castella - La Manxa, 4 a Andorra, 4 a Navarra, 2 a Castella i Lleó, 2 a Euskadi, 1 a Aragó, 1 a Astúries, 1 a Cantàbria, 1 a La Rioja i 1 a Melilla.

Durant el mes de gener de 2020, GM Food té prevista l'obertura de 8 nous supermercats franquiciats a Andalusia, Balears, Castella i Lleó, Catalunya, i Galícia, comunitat on fins ara no tenia presència.

Les ensenyes: Suma, Proxim i Spar

GM Food considera que els establiments de proximitat són el present i futur del subministrament alimentari. Per això, i en previsió d'un important creixement d'aquest tipus d'establiments, els seus centres fusionen la botiga tradicional amb les franquícies de supermercats actuals, tot oferint als emprenedors-comerciants una botiga especialitzada amb un assortiment bàsic que cobreix les necessitats del dia a dia del Consumidor. Amb la idea de convertir-se en un establiment de referència de la seva zona, els centres es caracteritzen per ser propers, pel tracte directe i per disposar d'un ampli llistat de productes. La seva oferta compta, a més, amb el reforç de tota la qualitat dels productes de marques pròpies: Gourmet, Mical, Micaderm, GM Wines i Mic&Friends.

General Markets Food Iberica

GM Food Iberica amb una facturació superior als 1.100 milions d'euros i una plantilla de 2.500 treballadors, és una empresa internacional propietat del conglomerat Bright Food, amb capital 100% xinés. La companyia, fundada al 1925, té 6 seus repartides per tota Espanya i és referent al mercat d'Horeca espanyol amb la seva ensenya de cash&carry GMcash - que hi compta amb 72 centres - i la divisió de Foodservice. És també molt rellevant la potenciació del negocio de retail amb l'expansió del model de supermercat de proximitat sota les ensenyes SUMA, Proxim i SPAR, amb més de 700 establiments a tot el territori nacional.