PIMEComerç ha fet una consulta a tots els seus socis (gremis i associacions de comerç) preguntant sobre la Campanya de Nadal i les rebaixes i n'ha obtingut com a primer element a destacar que el 62% dels consultats fan descomptes abans de l'inici de la campanya, segurament per l'efecte arrossegador del Black Friday.

Tanmateix, quan se'ls pregunta sobre aquests descomptes, el 47% del total reconeixen que els afecta negativament als seus comerços, ja que, segons es pot deduir, tot i mantenir vendes o inclús incrementar-les, no els suposa necessàriament obtenir una major facturació en termes generals. En aquesta línia, el 70% dels consultats manifesta que no fa descomptes durant la campanya i prefereix començar les rebaixes a partir del 7 de gener.

Pel què fa al global de vendes de tota la campanya, el 65% dels consultats manifesta que les seves vendes o han augmentat o s'han mantingut respecte l'any anterior.

Per tant, la conclusió que se'n pot treure és que el sector del comerç preferiria comptar amb un període de rebaixes determinat i així poder mantenir l'estabilitat de preus fins després de Reis.