El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha iniciat una actuació d'ofici, a través de la Inspecció de Treball de Catalunya, per comprovar si la decisió empresarial de Ryanair pel que fa a la plantilla de Girona està "ajustada a dret". Treball investiga tant una "possible vulneració" del procediment establert per a les modificacions substancials de les condicions de treball com la mesura alternativa que proposa l'empresa en cas de desacord amb aquests canvis. El Govern ha indicat que amb l'actuació pretén "garantir" que l'arribada i el manteniment d'empreses a Catalunya "no es faci a costa dels drets laborals".

Cal recordar que aquest mateix dijous la portaveu d'USO Ryanair, Lídia Arasanz, ha denunciat que la companyia no considera vàlids els contractes en què els treballadors de la base de Girona fan constar en un annex la seva disconformitat amb les condicions proposades per l'aerolínia a canvi de no tancar la base de Vilobí d'Onyar.

Segons Arasanz, la resposta que van rebre de Ryanair dos dies després és que, en no ser vàlids, anirien al carrer a partir del dia 8 de gener, data en què l'empresa havia previst tancar la base. "No hem modificat cap part del contracte", ha defensat Arasanz, que ha afegit que només han fet constar que "hi havia clàusules que no sabíem fins a quin punt estaven dintre dels mínims dels drets dels treballadors".

En declaracions a l'ACN Arasanz també ha valorat "de forma positiva" que el Govern "finalment obri els ulls" i investigui si hi ha hagut vulneració dels drets laborals de la plantilla de Ryanair a Girona. Ha demanat, però, "rapidesa", atès que "totes aquestes persones el 8 de gener se'n van al carrer".

En aquest sentit, ha valorat que el sindicat ha denunciat els fets aquest matí "i al migdia ja hi havia Inspecció de Treball a l'aeroport de Girona recopilant informació per veure què està passant", però en tot cas ha demanat que "segueixin així".

També ha desitjat que la denúncia "arribi a bon port", tot i que ha lamentat que el port "sempre queda molt lluny". En tot cas, sí ha considerat que "és tan bàsic i fonamental el que està passant, de vulneració de drets, que estem segurs que hi arribarà".