La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, segons les dades obtingudes dels agremiats de les onze associacions membres de l'entitat, destaca que la previsió d'ocupació durant la festivitat de la Puríssima (del divendres 6 al diumenge 8 de desembre) és la següent:

Previsió d'ocupació hotelera

Com és habitual i per aquestes dates, inicia la temporada d'esquí a les comarques del Pirineu gironí, tot i que enguany, les pistes d'esquí de Masella i La Molina estan obertes des de mitjans del mes de novembre, i Vallter 2000 i Vall de Núria des de finals del mateix mes.

En aquest sentit i pel que fa a l'ocupació d'aquests dies festius a les comarques del Pirineu gironí, a la Cerdanya es preveu una ocupació del 89%, el Ripollès del 76% i a la Garrotxa del 80%.

Respecte a Girona ciutat i a les seves rodalies s'espera una ocupació del 72% i a l'interior de la comarca de la Selva del 65%.

A les comarques del litoral gironí, la situació és diferent tenint en compte que és temporada baixa i només hi ha entre el 20% i el 30% de la flota hotelera oberta, depenent de la comarca.

Sobre els establiments oberts durant aquesta festivitat, a l'Alt Empordà es preveu una ocupació del 60%, a la Costa Brava Centre del 65% i a la Costa Brava Sud del 70%.

Perfil del turista i mitjana d'estades

El perfil del turista, que visitarà les comarques de Girona durant la festivitat de la Puríssima, es caracteritza per ser parelles i famílies catalanes majoritàriament de la ciutat de Barcelona i rodalies.

La mitjana d'estades per persona i nit a tota la província de Girona serà d'1,7 nits i, el dia que els establiments hotelers tindran una major ocupació serà el divendres 6 de desembre.

Restauració

Els establiments de restauració esperen tenir una bona ocupació dels seus locals, tot i que destaquen que dependrà del temps. A dia d'avui els dies que tenen un major nombre de reserves són el dissabte 7 i el diumenge 8 de desembre.

Comparativa amb l'any interior

Pel que fa a la comparativa de l'ocupació amb l'any anterior, la major part dels associats a la Federació destaquen que la festivitat de la Puríssima d'enguany serà semblant a la de l'any 2018. No obstant, un nombre inferior d'empresaris destaquen que l'ocupació serà més baixa, atès que enguany aquests dies no han coincidit en un pont, quan les estades solen ser més llargues.