03 de desembre de 2019
03.12.2019
Figueres

Figueres acull la presentació de l'oli nou de l'Empordà amb La Cuina del Vent

L'acte inclou un tast de gelat d'oli verge extra de Gelats Angelo i havaneres amb Neus Mar

02.12.2019 | 20:07
Una presentació de l'Oli de l'Empordà davant de la Casa Empordà.

Aquest dissabte, 7 de desembre, la DOP Oli de l'Empordà fa la presentació de l'oli de la nova collita a Figueres. Durant tot el matí, s'instal·la a la plaça Catalunya un espai per donar a conèixer l'oli nou de l'Empordà. En aquest punt es podrà tastar i adquirir l'oli nou directament dels productors de la DOP. Els productors que integren aquesta denominació són: Empordàlia, Masetplana, Trull Ylla, Serraferran, Mas Auró i Celler Cooperatiu d'Espolla.

El tast es farà acompanyat amb pa de Tramuntana, que facilita el Gremi de Flequers Artesans de Girona. Els trulls de la DOP, com cada any, faran una donació de cent litres d'oli al Banc dels Aliments, que s'entregaran el dia 14 a la presentació de la collita a Girona.

A més, les persones que s'apropin a l'espai de la plaça Catalunya podran tastar el gelat amb oli d'oliva verge extra de la DOP Oli de l'Empordà que elabora el reconegut mestre gelater artesà Hervé Corvitto, de Gelats Angelo.

La presentació de l'oli nou comptarà amb l'actuació musical de Neus Mar acompanyada per Emilio Sánchez a la guitarra, que interpretarà diverses havaneres del seu repertori.

El col·lectiu gastronòmic La Cuina del Vent apadrinarà, durant aquest acte, la nova collita 2019 i per a promocionar-la es podrà trobar durant la segona quinzena del mes de desembre als restaurants adherits al col·lectiu –Empòrium, Amiel & Molins, Reina de Port-lligat, Voramar, Els Pescadors, Rom, Falconera, Duran Hotel & Restaurant, El Molí, Antaviana, Castell de Peralada Restaurant, La Cuina d'en Norat de l'Hotel Terraza i Can Jeroni– que disposaran d'aquest oli a les seves taules.

L'acte de presentació té el suport de l'Ajuntament de Figueres, el segell Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, i el Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya.

La collita d'enguany

Simon Casanovas, president de la DOP Oli de l'Empordà, preveu una collita per sota del que seria normal, entre un 10 i un 15% inferior, i al voltant dels 500.000 quilograms. Des del punt de vista organolèptic, s'espera un oli una mica més verd de l'habitual, però de molt bona qualitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook