Durant els mesos d’octubre i novembre s’ha dut a terme el Programa de Formació al Comerç impulsat per l’Ajuntament de Roses i la Cambra de Comerç de Girona, consistent en la realització de diferents tallers destinats a modernitzar els establiments comercials i desenvolupar idees de negoci ajustades a les necessitats dels consumidors actuals, amb una especial atenció a l’àmbit digital. La bona acollida de la iniciativa, amb un total de 94 participants, ha motivat que el nombre d’activitats s’ampliés amb un taller addicional destinat a l’ús d’Instagram.

El programa va iniciar-se amb una visita guiada a Barcelona on 14 comerciants i emprenedors de Roses, juntament amb el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, i l’agent d’Ocupació i Desenvolupament Local de Comerç de Roses, varen visitar diferents punts de venda del barri de Gràcia. La jornada va estar centrada en descobrir els mecanismes mentals que es posen en marxa quan anem a comprar i com incidir-hi.

Pel que fa als tallers de comerç, la previsió inicial era la realització de tres tallers dedicats a neuromàrqueting comercial, promoció a Facebook i Instagram, i errors d’imatge comuns, però l’Ajuntament de Roses i la Cambra de Comerç de Girona, davant l’èxit d’assistència i motivació dels participants en el segon taller, van ampliar l’oferta formativa amb una nova sessió dedicada a la creació de la identitat digital a Instagram.

En les 5 activitats programades, han participat un total de 94 persones, principalment comerciants i persones que treballen en el sector, així com persones que hi volen treballar o muntar un negoci.

Els Tallers de Comerç estan subvencionats en el marc de les Jornades Divulgatives de la Cambra de Comerç de Girona. Compten també amb el suport de la Cámara de Comercio de España, de la Secretaria d’Estat del Comerç del Ministeri d’Economia i Competitivitat i del Fons Social Europeu.