GM FOOD, companyia líder en la distribució alimentària, continua amb l'expansió de la seva àrea de retail i ha inaugurat 103 establiments franquiciats al territori espanyol durant 2019, 37 dels quals són a Catalunya. Les noves obertures de les ensenyes SUMA, Proxim i SPAR suposen la creació a nivell estatal de 302 llocs de treball, i un augment de 19.384 m2 de superfície de sala de vendes a nivell nacional.

De les 103 obertures, 44 corresponen a l'ensenya SUMA (9 a Balears, 8 a Andalusia, 7 a les Balears, 6 a Catalunya i la C. Valenciana, 4 a Andorra, 3 a les Canàries; Castella - la Manxa i Madrid; i 1 a La Rioja i Navarra), 54 centres són senyalitzats Proxim (26 a Catalunya, 4 a Andalusia, Canàries i Madrid, 3 a Castella i Lleó i Navarra, 2 a Balears, Euskadi i C. Valenciana; 1 a Aragó, Astúries, Cantàbria, i Castella - la Manxa) i els 5 restants, són SPAR ubicats a les províncies de Barcelona (3) i Girona (2), on GM FOOD té la gestió de l'ensenya.GM FOOD a Catalunya

Els 37 supermercats franquiciats oberts a Catalunya durant aquest any són: 6 SUMA (4 a Barcelona i 2 a Girona), 26 Proxim (21 a Barcelona, 2 a Tarragona i Girona, i 1 a Lleida), i 5 SPAR (3 a Barcelona i 2 a Girona), que han generat la creació de 99 llocs de treball, i un augment de la superfície de sala de vendes de 6.574m2.

GM FOOD, amb més de 1.200 empleats propis a Catalunya, compta, a més dels centres de retail, amb 25 Gros Mercat, 7 benzineres autoservei GMOil, 3 plataformes de cross docking, 2 plataformes logístiques a Girona i Tarragona que donen subministrament a tots els establiments propis i franquiciats a Catalunya.

SUMA supermercats de proximitat

El model de botiga de proximitat que s'està implantant amb SUMA, fusiona la botiga tradicional amb les franquícies de supermercats actuals, oferint als emprenedors-comerciants una botiga especialitzada amb un assortiment bàsic que cobreix les necessitats del dia a dia del consumidor, ajudant-lo a convertir-se en l'establiment de referència de la seva zona.

Proxim, botigues de conveniència

Els establiments senyalitzats sota la marca Proxim es caracteritzen per la seva proximitat, tracte directe i per posseir un ampli llistat de productes, format per més de 10.000 referències. La seva oferta compta, a més, amb el reforç de tota la qualitat dels productes de marques pròpies: Gourmet, Mical, Micaderm, GM Wines i Mic&Friends.General Markets Food Iberica

GM Food Iberica amb una facturació de 1.121 milions d’euros i una plantilla de 2.500 treballadors, és una empresa internacional, propietat del conglomerat Bright Food amb capital 100% xinès. La companyia, fundada al 1925, té 6 seus repartides per tota Espanya i és líder en el mercat de Horeca espanyol amb la seva ensenya de cash & carry Gros Mercat - que compta amb 72 centres - i la divisió de Foodservice. És també molt rellevant la potenciació del negoci de retail amb l'expansió del model de supermercat de proximitat amb les ensenyes SUMA i Proxim, i més de 700 establiments a tot el territori nacional.