Els supermercats de Caprabo posen a prova un nou sistema de recollida d'aliments amb major capacitat, més resistent i més sostenible en el Gran Recapte d´Aliments que organitza el Banc dels Aliments avui i demà en la seva edició número onze.

Banc dels Aliments posa en marxa la tradicional campanya anual per poder abastir els seus magatzems amb productes bàsics com oli, conserves de peix i verdures i llet. L’objectiu és garantir una dieta suficient i el més equilibrada possible a les 196.000 persones que atenen els bancs dels aliments en aquests moments a Catalunya.

Nous sacs, a prova a Caprabo

En aquesta edició del Gran Recapte, els supermercats de Caprabo posen en funcionament, per primera vegada, un nou sistema de recollida. Es tracta d’uns sacs de tela de color blanc amb capacitat per a 430 quilos que substitueixen a les tradicionals caixes-banyera de cartró d’un sol ús. A les botigues de Caprabo de menors dimensions també hi haurà un nou sac de color blau amb capacitat per a 230 quilos.

L’objectiu del Banc dels Aliments és poder substituir 12.000 banyeres de cartró d’un sol ús per les noves saques reutilitzables. En total, Caprabo tindrà als seus establiments al voltant de 1.400 saques. Caprabo, també dona online Caprabo també participa al Gran Recapte online. A la web de l’empresa, Caprabo facilita les donacions en lots d’aliments bàsics per valor d’entre 5 i 25 euros.

Treballadors, voluntaris

Com en altres edicions, els treballadors de Caprabo de la seu central de la companyia tenen l’opció d’intercanviar les hores d’oficina per hores de voluntariat. A Caprabo treballen més de set mil persones i més de 300 ho fan a les oficines centrals.

Programa de Microdonacions de Caprabo

La col·laboració entre Caprabo i el Banc dels Aliments es remunta a fa gairebé dues dècades. Des d’aleshores, Caprabo fa donacions continuades als bancs dels aliments i també col·labora amb les campanyes que desenvolupa l’organització. L’any 2010 Caprabo va posar en marxa el seu Programa de Microdonacions que es concreta en donacions de petites quantitats d’aliments de manera diària des de totes les seves botigues.

El programa, iniciat a Barcelona amb la Fundació Banc dels Aliments, implica a tots els supermercats de Caprabo i a més de 250 entitats socials que es troben a la xarxa d’entitats registrades i col·laboradores del Banc dels Aliments. És un programa integral pensat, desenvolupat i implementat de manera conjunta, aportant l’experiència en distribució de Caprabo i la del Banc dels Aliments.

La iniciativa suposa una complexa tasca de coordinació entre els diferents Bancs d’Aliments, les entitats benèfiques i els supermercats de Caprabo. Des del Programa de Microdonacions s’aconsegueix donar petites quantitats de productes aptes pel consum, però no per a la venda (per trencament, proximitat de la data de caducitat…), en molts casos producte fresc i donar aquesta segona oportunitat als aliments destinant-los a les persones que més ho necessiten.

Banc dels Aliments

El Banc dels Aliments és una entitat benèfica, apolítica, aconfessional i sense ànim de lucre. El seu principal objectiu és recuperar els excedents alimentaris i distribuir-los entre les entitats locals per tal que els facin arribar a les persones més necessitades.

La passada edició del Gran Recapte, el Banc dels Aliments va aconseguir acumular 4.452.000 quilos d’aliments, que van representar el 21% del total dels repartits durant l’any. Segons les dades facilitades per l’IDESCAT 2018, hi ha hagut un increment de la taxa de pobresa fins el 21,3%, una xifra rècord, mentre que la pobresa seva ha passat del 5% al 6,5% el passat exercici.