PIMEC alerta de l'augment de la pressió fiscal a les empreses i reclama l'Administració Pública una millor coordinació de les competències legislatives i recaptatòries, així com preservar els principis bàsics de capacitat econòmica i el de proporcionalitat. L'aparició de noves competències normatives en matèria tributària tenen un efecte directe en l'augment dels costos de les empreses.

En aquest sentit, els membres de la Junta Directiva de PIMEC, reunits ahir a la tarda, demanen al pròxim executiu espanyol, a la Generalitat i als ens municipals evitar aquesta continuada pujada d'impostos. Motiva aquest malestar empresarial, l'increment dels valors cadastrals que es tradueix directament en una pujada d'impostos que graven la propietat dels immobles com son l'IBI, el recàrrec metropolità, l'impost sobre el patrimoni, la imputació de rendes presumptes immobiliàries de l'IRPF i el recent estrenat Impost sobre els actius no productius de les persones jurídiques.

PIMEC demana apostar per una veritable reforma fiscal pensada per a pimes i reclama un impost de societats més just i competitiu. A més, l'entitat recorda que Catalunya és una de les comunitats autònomes on la pressió fiscal és més elevada.