La Cambra de Comerç de Girona ha celebrat la 24ena edició dels Premis a l'Exportació, que reconeixen anualment la bona feina de les empreses exportadores. Aquesta iniciativa compta amb el suport de Caixabank i la col·laboració de les Cambres de Comerç de Palamós i Sant Feliu.

Un dels premis d'aquest any ha estat per una empresa altempordanesa. En concret, el Guardó Especial Innovació ha estat pels figuerencs de Ceres Roura SA, nascuda l'any 1912.

Aquest guardó vol reconèixer l'especial esforç en innovació que realitzen les empreses exportadores gironines. S'ha valorat el projecte empresarial, la trajectòria i experiència exportadora que l'ha dut a fer el pas a la implantació exterior amb l'obertura d'una sucursal i d'un magatzem als EEUU i l'ànim innovador a nivell de productes.

A més dels altempordanesos, també s'ha premiat amb el Guardó Iniciativa Exportadora a Safrunat SL, Anela Fruits. Aquest guardó reconeix la millor tasca de les empreses que facturen fins a 10M d'euros, i així la seva iniciativa exportadora. El jurat ha destacat que tot i la seva recent incorporació al món exportador (des del 2.016), l'empresa de Campllong han aconseguit un important creixement, fruit de la perseverança i dedicació del seu equip familiar i professional, assolint en aquest curt període de temps estar presents a 24 països i obtenir el 34% de la facturació en exportació.

El Guardó Projecció Internacional ha estat per Costa Brava Mediterranean Foods - Grup Cañigueral. El segon guardó que ha concedit el jurat reconeix la projecció internacional de les empreses exportadores que facturen més de 10M d'euros. L'empresa guanyadora va ser fundada l'any 1969 i compta amb diverses seus arreu del país.

El jurat ha valorat molt positivament el canvi operatiu a nivell comercial i la unificació de marca que l'empresa ha fet per guanyar un nou canal de distribució al mercat asiàtic i poder fer el salt del B2B al B2C. Així mateix, destaca el seu lideratge indiscutible en la utilització de certificats d'exportació emesos per la Cambra.

Durant l'acte, que va omplir la sala d'actes de la corporació gironina, es va recordar que ara que l'Administració Trump posa nous aranzels i dificulta les relacions comercials amb tercers països, la Cambra precisament l'any 1912 va realitzar una actuació per aconseguir coordinar les tarifes duaneres que afectaven a les companyies gironines que començaven a exportar a Estats Units. 100 anys després, seguim ajudant les nostres empreses a consolidar-se al mercats.

L'acte posava el seu punt i final amb una intervenció de l'empresari Víctor Grífols (Barcelona, 1950).