Barcelona ha acollit la Nit dels Sommeliers organitzada per l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS). L'esdeveniment s'ha celebrat, aquest dilluns, 18 de novembre, a l'Hotel Casa Fuster, un dels edificis modernistes més emblemàtics de la ciutat de Barcelona dissenyat per l'arquitecte Lluís Domènech i Muntaner.

Amb motiu del concurs del Millor Sommelier de Catalunya, s'aprofita l'ocasió per fer un reconeixement a professionals del món del vi que han estat excel·lents durant l'any en curs 2019, donant premis a les següents categories: Millor Celler, Millor Enòleg, Millor Comunicador i Millor Iniciativa; així com els reconeixements a la Millor trajectòria i al Soci d'Honor de l'Associació.

L'acte, conduit per Ruth Troyano, va començar a la Sala Domènech i Muntaner amb un showroom i tast dels vins més representatius del territori barceloní i Denominacions d'Origen de la província. Seguidament es va donar pas al sopar, on es va fer el lliurament de premis i es va desvetllar el Millor Sommelier de Catalunya 2019.

El premi al Millor Celler de Catalunya 2019 va ser atorgat per Salvador Puig, director general de l'Incavi, al celler Vinyes d'Olivardots i recollit per la seva propietària i enòloga Carme Casacuberta, acompanyada de la seva filla Carlota Pena. Una petita bodega familiar portada per dues dones, mare i filla.

Els sommeliers defineixen Vinyes d'Olivardots amb aquestes paraules

Els sommeliers defineixen Vinyes d'Olivardots amb aquestes paraules"Constància, determinació, visió, estimar una terra que originàriament no és la pròpia, i fer del terrer la seva expressió Sumar a la ciència i al mètode, l'experiència, la intuïció i la veu de la terra. Valorar el paisatge, entendre les seves possibilitats i transferir-les al vi. Revolució empordanesa, finor, elegància, profunditat, dualitat de mirades, en femení, diàleg entre generacions, projecció i reconeixement de la prescripció internacional incipient…"

El celler ha rebut notables reconeixements en diferents àmbits d'un temps ençà

El celler ha rebut notables reconeixements en diferents àmbits d'un temps ençà

  • 11 vins per sobre de 90 punts a la llista The Wine Advocate (Robert Parker 2019), un d'ells, Vd'O 1.13 amb un rècord de 95 punts
  • Millor vi Rosat i Millor varietat recuperada de La Guia de Vins de Catalunya 2020 amb el seu vi Rosa d'Àmfora 2018 (atorgat Novembre 2019)
  • Millor Celler de Catalunya per l'Associació Catalana de Sommeliers 2019