Els consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà van presentar ahir la campanya conjunta que porta per nom #JoSocEmpordà, la primera que es fa per consolidar la marca Empordà. L'objectiu de la campanya és unir forces per fer més visible el territori al món, i posar en valor tot allò que els uneix. A través d'aquesta nova campanya es fa una crida a tota la societat que s'estima l'Empordà perquè contribueixin a difondre els seus atributs i es facin seva la marca. D'una banda, les empreses, entitats, associacions i organitzacions que desenvolupin la seva activitat a les dues comarques i que s'identifiquin amb els valors de la marca, podran fer-la servir. D'altra banda, tots els particulars que ho desitgin poden contribuir-hi compartint a les xarxes socials tot allò que els faci sentir orgullosos de l'Empordà amb el hashtag #JoSocEmpordà.

De l'Empordà al món

La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Sònia Martínez, explicava en l'acte del passat dijous 14 de novembre que «és l'inici del camí que ha de recórrer la marca Empordà per donar a conèixer el nostre territori per tot el món», amb l'objectiu, deia, «que tot això es tradueixi en una dinamització del sector turístic, del món cultural i del lleure i de tota l'economia de la zona».

Per al president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, «l'Empordà com a marca existeix fa molt temps en el nostre imaginari col·lectiu», i explicava que l'èxit de la nova marca està supeditat a «si se la fan seva la gent, les institucions, els emprenedors, les escoles, les entitats i associacions, i també els visitants i tothom que estimi aquesta terra». En aquest sentit, deia que la campanya #JoSocEmpordà «és un primer pas per fer visible aquesta marca».

Totes les persones que es vulguin adherir a la marca poden fer-ho a www.socemporda.com.

A la presentació també hi van assistir els consellers de turisme dels dos consells, Agustí Badosa i Xavier Dilmé; el director dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Girona, Pere Saló; i la directora dels serveis territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Elisabet Sànchez, a més d’una representació de la societat empordanesa, entre la qual hi havia consellers i alcaldes. En finalitzar la presentació els assistents van gaudir d’un tastet de productes de l’Empordà del restaurant Casamar, a través de la Cuina de l'Empordanet.