La campanya de Nadal generarà a Catalunya 64.810 contractacions, segons l'empresa de recursos humans especialitzada en treball temporal Randstad. La xifra supera per primer cop els 64.800 contractes i suposa el setè any consecutiu de creixement. A més, hi ha un creixement del 4,6% respecte l'any anterior per als mesos de novembre, desembre i gener. Per territoris, a Barcelona es preveu que se signin 49.990 nous contractes (+3,9%), a Tarragona 6.160 (+5%), a Girona 5.230 (+7,6%) i a Lleida 3.430 (+9,5%). El creixement a Catalunya se situa per sota de la mitjana estatal, ja que es preveu que se signin 453.260 contractes en la campanya nadalenca, un 15,1% més que l'any anterior.

A Catalunya, es van superar els 42.900 contractes per Nadal al 2007 però des de llavors hi va haver un descens del 40,9% fins a menys de 26.000 contractacions un any més tard. Des de llavors, els contractes van augmentar tres anys seguits per després tornar a baixar però lleugerament el 2011 i el 2012. Des d'aquest punt, les contractacions han crescut consecutivament.

A escala estatal, els sectors que impulsen la generació d'ocupació són el comerç, l'hostaleria i transport i logística. El que generarà més contractació serà transport i logística, amb el 37,9% dels nous llocs de feina; seguit de l'hostaleria amb el 32,3% i el comerç, amb el 29,9%.

Randstad ha apuntat que la pujada del comerç electrònic és un dels responsables de l'augment de contractacions per Nadal ja que a la tradicional campanya se li sumen d'altres com el 'Black Friday' o el 'Ciber Monday'. Aquesta característica també està provocant la demanda de nous perfils i requeriments sobre plataformes tecnològiques pròpies del comerç i la logística.

En concret, al sector de la logística es demandaran empaquetadors, mossos de magatzems i transportistes, entre d'altres, mentre que també s'incrementaran les necessitats de personal d'atenció al client tant online com telefònica. Al comerç es buscaran dependents, promotors, hostesses i perfils comercials. Per últim, a l'hostaleria es requeriran cuiners, ajudants de cuina i cambrers, personal de suport en hotels, cambreres de pis o personal de recepció.

El director de Randstad Research, Valentín Bote, ha afirmat que el creixement de la contractació vinculada a la campanya de Nadal és "una bona notícia", tot i que ha apuntat que els creixements són inferiors als d'anys anteriors per l'alentiment de l'hostaleria i, en menor mesura, del comerç. Ha afegit que l'augment del consum en sectors com el comerç o el turisme genera "necessitats puntuals de contractació" i ha assegurat que entre el 20 i el25% dels contractes que produeixen "es converteixen en indefinits i es poden prorrogar amb la campanya de rebaixes del gener".