El Gremi d'Instal·ladors del Baix Llobregat i l'empresari de Figueres i directiu del FC Barcelona Dídac Lee són dos dels premiats en la 1a Nit dels Autònoms de Catalunya, organitzada per Autònoms Pimec i celebrada aquest dilluns a la Fundació Joan Miró de Barcelona. L'entitat reconeix al Gremi d'Instal·ladors del Baix Llobregat el seu suport a col·lectius de persones autònomes a través del projecte Itinere 4.0, que facilita la incorporació laboral dels joves en l'àmbit del manteniment d'infraestructures d'energies, i també la trajectòria professional d'un autònom i emprenedor com Dídac Lee, enginyer informàtic per la UPC, amb més de 20 anys d'experiència creant start-ups i fundador de més de 15 empreses. En paral·lel, Pimec Autònoms ha guardonat igualment la tasca empresarial d'autònoms de les quatre demarcacions catalanes com Antoni Escudero (Girona), Jaume Taulats (Tarragona), Montserrat Rossell (Lleida) i Anna Almécija (Barcelona).

En la seva intervenció, el president d'Autònoms Pimec, Miquel Camps, ha detallat que a Catalunya hi ha 550.000 autònoms "i no es parla d'aquest col·lectiu quan és part fonamental del teixit productiu del país". En aquest sentit, Camps ha explicat que l'objectiu d'Autònoms Pimec és donar visibilitat a la seva tasca i també "que tot aquell que tingui talent faci el pas i perdi la por a fer-se autònom". Per aconseguir això, ha proposat "acabar amb la morositat empresarial a través d'un règim sancionador, simplificar la burocràcia administrativa, crear la figura de l'autònom digital, i millorar qüestions com el finançament i la segona oportunitat".

Antoni Escudero: Grup Escudero

Antoni Escudero lidera l'empresa familiar Grup Escudero, que compta actualment a la Jonquera amb dos supermercats, un hotel, quatre restaurants, una gasolinera, una botiga d'esports i el celler de Castell de Biart, que ha creat una marca de vins pròpia i de qualitat a l'Alt Empordà. Autònoms PIMEC destaca la gran tasca d'Escudero en el món de l'associacionisme, des d'on ha defensat sempre el paper de l'autònom, i la seva participació activa com a president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, vicepresident de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics o membre del Ple de la Cambra de Comerç de Girona.

Jaume Taulats: Teymasa

Jaume Taulats crea l'any 1979 la seva pròpia empresa Teymasa, dedicada a la fabricació de línies completes d'envasar, especialitzant-se en l'envasatge de productes químics amb riscos d'explosió, inflamació, corrosió i toxicitat. Després de 40 anys d'activitat ha aconseguit exportar a 27 països, ha realitzat més de 500 projectes i les seves envasadores omplen més d'onze milions de bidons cada any. Durant aquests anys, Taulat ha compartit la seva activitat professional amb la participació i acció social.

Montserrat Rossell: Altinco

Montserrat Rossell és enginyera química i administradora general d'Altinco. El seu model de negoci consisteix a dissenyar, fabricar i comercialitzar productes d'alt valor afegit per a la nutrició, protecció i estimulació dels cultius amb un cert grau de tecnificació. Al llarg de la seva trajectòria professional ha contribuït a crear una agricultura sostenible i respectuosa amb el medi ambient, de manera que els agricultors obtinguin les millors solucions i productes per nodrir i protegir els seus cultius amb criteris ecològics i/o de sostenibilitat per al medi ambient. Ha creat dues empreses filials, una al Marroc i l'altra a Colòmbia, i actualment exporta a França, Portugal, Itàlia, Romania, Bèlgica, Polònia, Grècia, Xipre, Lituània, Bulgària i Eslovènia.

Anna Almécija

Anna Almécija és criminòloga i formadora de Seguretat Privada, especialitzada en la seguretat en esdeveniments musicals i esportius i en la incorporació de la perspectiva de gènere a l'àmbit de la seguretat Ha treballat per a promotores com Live Nation o per a ajuntaments com els de Barcelona o Madrid, i altres administracions públiques, en la prevenció de la violència de gènere i sexual en grans esdeveniments. Actualment, a més, treballa al Departament d'Interior en el protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci #NoEnPassemNiUna.