18 de octubre de 2019
18.10.2019
VAGA GENERAL 18-O

Un 80% de comerços de Girona i Terres de l'Ebre han tancat per la vaga

La patronal del comerç de Catalunya PIMEComerç ha elaborat sondejos a tot el territori català

18.10.2019 | 17:43
Rètol de tancat per vaga.

La patronal del comerç de Catalunya PIMEComerç ha anat elaborant sondejos des d'ahir, dijous, del seguiment de la vaga d'aquest 18 d'octubre a través dels seus associats al llarg del territori. D'aquesta manera, ha pogut elaborar un resum del seguiment de l'aturada per part dels comerços i ha comprovat que hi ha hagut més comerços tancats que en anteriors vagues generals.
 
Per territoris, els que més seguiment han sigut Girona i Terres de l'Ebre, amb un 80% dels comerços tancats, i en algunes poblacions el tancament ha sigut del 90%; a Lleida entre un 60% i un 90% dels comerços han tancat, hi han tingut presència de piquets al carrer Comerç, a Lleida ciutat, que han fet que molts comerços abaixessin la persiana per por de patir desperfectes.

A Tarragona entre un 70% i un 90% dels negocis han tancat, com a Reus centre que ha tancat el 90% del comerç. Al Vallès Occidental el seguiment ha oscil·lat entre un 20% i un 70%, al Maresme un 50% dels comerços han tancat; i al Vallès Oriental entre un 20% i un 50%, excepte en poblacions com Granollers que el seguiment ha sigut més elevat, arribant al 80%. Al Baix Llobregat els principals eixos comercials de les ciutats d'aquesta comarca han tancat entre un 20% i un 60%.
 
A la ciutat de Barcelona és perceptible un tancament de comerços del 50-60%, tret de les activitats de restauració, establiments de conveniència i basars; així com cadenes de supermercats que sí que hanobert. Amb tot, es preveu un majortancament de comerços cap a la tarda, avançant la seva hora de clausura habitual.Pel que faa incidències,s'ha detectat algun incident amb piquets a determinades zones de la ciutat de Barcelona i Lleida, i tancaments de carrers i carreteres que obstaculitzen la normal mobilitat en tot el territori de Catalunya.
 
Amb tot, el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, ha demanat novament «que hi hagi civisme en les mobilitzacions per tal de no perjudicar més els negocis, que ja pateixen prou habitualment»,i reitera el «rebuig absolut a la violència, ja quel'únic que aconsegueix és perjudicara les persones i malmetre les ciutats». Des de PIMEComerç, es demana que s'arribi a un acord dialogant amb les institucions per rebaixar el clima actualde tensió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook