La comarca de l'Alt Empordà s'ha acomiadat del mes de setembre amb un total de 6.602 persones inscrites a les llistes de l'atur, segons el darrer informe de l'Observatori de Treball de la Generalitat de Catalunya.

En comparació amb les xifres registrades durant el tancament del mes d'agost, al mes de setembre ha augmentat en 503 persones la xifra de desocupació.

Entrant en detall, els municipis de l'Alt Empordà en els quals hi ha més aturats són: Figueres, amb 2.959 persones; Roses, amb 825; Castelló d'Empúries, amb 554; l'Escala, amb 376; Vilafant, amb 212; Llançà, amb 186; i la Jonquera, amb 182 persones sense feina. D'aquests municipis, destaca l'augment considerable dels aturats en els municipis de costa, una qüestió que podria anar relacionada amb l'aturada de la temporada turística d'estiu, que dona feina a molta gent del territori.

A l'altre costat, s'hi situen els pobles de la comarca amb menys aturats, que són: Rabós, amb cap aturat; Siurana i Vilaür, amb una persona; Vilamaniscle, amb tres; Palau de Santa Eulàlia, amb quatre; Masarac, amb sis; Cantallops, Mollet de Peralada, Pedret i Marzà i Viladamat, amb set persones inscrites a les llistes de l'atur.

A les comarques gironines, l'atur ha pujat en 1.721 persones durant el mes de setembre, situant-se als 33.827 persones aturades. Tot i l'increment determinat per la fi dels contractes de temporada, destaca la reducció de la xifra d'ocupació del sector de la construcció.