L'empresa Ekko WC, un projecte emprenedor de lloguer i venda de lavabos ecològics per a esdeveniments i particulars, ha estat el guanyador de la 10a Mostra d'Emprenedors de Girona. L'acte s'ha dut a terme al Parc Cientí?c i Tecnològic de la Universitat de Girona i ha reunit més de 130 empresaris i empresàries de Girona. La 10 edició de la Mostra d'Emprenedors s'ha centrat en la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient i les persones.

La gran quantitat de projectes relacionats amb la sostenibilitat rebuts, posa en evidència, segons els organitzadors, la importància de la presa de consciència dels emprenedors i empresaris en la responsabilitat en aspectes medioambientals. Durant l'acte s'han presentat dos casos d'èxit del territori relacionats amb la sostenibilitat: el Celler de *laVinyeta i l'Hostal Empúries, que han explicat el valor afegit que els aporta la seva implicació amb el medi ambient.

A més del guanyador de la Mostra Ekko WC, de l'emprenedor de Roses Adrià Giner, també han exposat les seves propostes tres projectes d'emprenedoria nascuts a les comarques gironines: Maichinery, una eina que gestiona de manera autònoma el consum energètic dels edi?cis; Cervesa BdeGust, una cervesa 100% ecològica, vegana, km 0 i compromesa socialment i Exo Surf, accessoris biodegradables per al surf, que tenen l'objectiu d'evitar i reduir l'acumulació de plàstic al mar.

L'Alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha estat present a l'acte i ha destacat la importància de la Mostra d'Emprenedors de Girona per la seva tasca de relacionar empresaris i emprenedors. També ha valorat molt positivament la implicació de les empreses amb la sostenibilitat. La Mostra d'Emprenedors de Girona està organitzada per l'Assessoria Codina i el seu servei d'estratègia digital, ElGiroscopi.