Abellaires Empordanesos ha guanyat el primer premi del Concurs de Mel Ecològica Certificada a la setena Fira de la Mel del Brull, a la comarca d'Osona. El guardó ha estat recollit per Marc Arumí, de mans de l'alcalde Ferran Teixidó, en representació de l'empresa que té la seva seu a Garriguella. El segon lloc del Concurs va correspondre a Rafael Múria del Perelló. La trobada va incloure una jornada tècnica sobre la influència de la Vespa velutina i la flora apícola en l'apicultura ecològica. La jornada ha estat organitzada per Apicultors Ecològics Associats amb la col·laboració de l'Ajuntament del Brull i la Diputació de Barcelona. "La nostra mel premiada es produeix al Parc del Cap de Creus, a Roses".

Abellaires Empordanesos

És una empresa apícola familiar situada al terme municipal de Garriguella, a l'Alt Empordà, dedicada a la producció, envasat i posterior comercialització de mel i pol·len, procedent tant de collita pròpia com adquirits a altres socis productors i apicultors. A més des de fa uns anys, som productors de mel ecològica.

Es varen iniciar en aquesta activitat l'any 1985. L'any 2005 varen fer una inversió per generar energia solar fotovoltàica, contribuint en el respecte al medi ambient amb energies netes, no contaminants.

Amb l'experiència de tota una vida dedicada al món rural, Abellares Empordanesos creu "fermament que només respectant la natura i vivint en harmonia amb l'entorn, podrem oferir un producte artesanal i de qualitat".

"També ajudem al medi ambient amb la feina silenciosa, constant i eficaç que fan les abelles amb la pol·linització de flors i arbres, contribuint d'aquesta manera a l'equilibri ecològic, donant-nos un exemple d'organització, treball en equip i generositat".