09 de setembre de 2019
09.09.2019
Girona

El canvi climàtic i el Brexit, eixos del segon congrés dels càmpings gironins

Se celebra el 25 de setembre a l'Auditori Palau de Congressos de Girona amb experts de primer nivell i es comptarà amb un 17% més d'empreses participants

09.09.2019 | 12:21
Imatge de l'edició anterior de Girocamping.

El canvi climàtic i el Brexit, són dos dels principals eixos del segon Girocamping Pro, el Congrés Professional del turisme i càmping, que se celebrarà dimecres 25 de setembre, a l'Auditori-Palau de Congressos de Girona. El Congrés, organitzat per l'Associació de Càmpings de Girona, està adreçat als professionals del món del càmping i del turisme en general. Es comptarà amb 27 empreses participants, un 17% més que l'edició anterior, que se situaran al hall de l'Auditori. Hi haurà un espai gastronòmic i es duran a terme activitats de networking.

La inauguració del segon Girocamping Pro tindrà lloc a terme a les 9 del matí . Durant les primeres hores de la jornada s'han previst diverses ponències sobre qüestions de gran interès per al sector turístic com són el canvi climàtic i el Brexi . Aquests són dos elements claus que portaran al sector a reformular les temporades turístiques.

El programa l'encapçala la ponència "És el canvi climàtic una amenaça per al sector turístic?" ( 9:45h), que anirà a càrrec del cap de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, Salvador Samitier. Des de l'Associació es considera que el món del càmping i el sector turístic han d'estar preparats per afrontar els canvis que suposarà un augment de les temperatures i la inestabilitat climàtica en una destinació de sol i platja com és la Costa Brava.

Una altra de les ponències destacades de la jornada se centrarà en les conseqüències del Brexit per al sector turístic ( 12:40h). Aquesta ponència anirà a càrrec del director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font, que parlarà, entre d'altres, de l'aposta de l'administració pública davant aquesta qüestió.

Al segon Congrés també es parlarà de les tendències turístiques d'una destinació també de primer nivell com Croàcia. La xerrada anirà a càrrec de la responsable de qualitat del grup turístic Valamar Group i professora de la Universitat de Rijek, Josipa Cvelic Bonifacic.

D'altra banda, el gerent del Consorci Vies Verdes de Girona, Àngel Planas, exposarà durant el Congrés els projectes d'ampliació de la xarxa de vies verdes de les comarques gironines i els avantatges que suposaran per al sector turístic gironí.

El programa del congrés també inclou la presentació del primer esborrany del Llibre Blanc del Càmping a Catalunya, que ha de dibuixar l'actualitat i cap on vol i ha d'evolucionar el sector. Els responsables de l'estudi per part d'Eurecat i el grup de recerca IAM_IAR_Escola d'Arquitectura, Campus LaSalle de la Universitat Ramon Llull presentaran els primers resultats.

L'assistència al Congrés és oberta a tothom i gratuïta, només cal portar l'acreditació impresa que es pot descarregar en el següent enllaç: https://campingsingirona.com/girocampingPRO/

Premi Jaume Genover i Roig

El segon Gironcamping Pro es clourà amb la Nit dels càmpings gironins i l'entrega del Premi Jaume Genover i Roig que enguany arriba a la sisena edició . Aquest premi reconeix la tasca de les persones que han contribuït amb el seu esforç al posicionament del sector com a proveïdor no només d'allotjaments de gran qualitat sinó d'experiències innovadores.

Sobre l'ACG

L'Associació de càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d'Espanya, compta amb 73 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix unes 120.000 places d'allotjament. El total de places d'allotjament de càmping de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada. Actualment els càmpings de les comarques gironines generen al voltant de 10 milions de pernoctacions, i donen ocupació directa a uns 7.000 treballadors, als que cal sumar els llocs de treball indirectes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook